Οι 6 εφαρμογές για κινητά που θα σας λύσουν τα χέρια

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Οι εφαρμογές έχουν φτιαχτεί για πολλούς λόγους και φυσικά ο εκάστοτε δημιουργός έχει ένα διαφορετικό κόνσεπτ για το πρόγραμμά του. Οι στόχοι των εφαρμογών και οι σκοποί τους, το κοινό στο οποίο απευθύνονται και η γλώσσα που χρησιμοποιούν, ποικίλουν.

Υπάρχουν κάποιες, οι οποίες στοχεύουν σε ένα ευρύτερο κοινό, όπως κάποια παιχνίδια που μπορούν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Κάποιες άλλες έχουν την δυνατότητα να αφήσουν το στίγμα τους στη ζωή σας, κάνοντάς την ευκολότερη και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Ποιές είναι λοιπόν αυτές οι εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να σας λύσουν τα χέρια;

Ημερολόγιο Περιόδου

Απευθύνομαι στο γυναικείο φύλο, το οποίο κάθε μήνα περιμένει την έμμηνο ρύση του και βρίσκεται στη διαδικασία να υπολογίζει τις μέρες αυτές για να κάνει το πρόγραμμά του. Σίγουρα, θα σας λύσει τα χέρια και θα σας βγάλει από πολύ κόπο και άδικα ξοδεμένο χρόνο. Επιπλέον, οι εφαρμογές αυτές θα βοηθήσουν και τις γυναίκες που επιθυμούν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί με τον σύντροφό τους, καθώς καταγράφουν τις γόνιμες μέρες σας. Τέτοιες εφαρμογές είναι «Ημερολόγιο Περιόδου», «Γυναικείο Ημερολόγιο Περιόδου», «Period Tracker».

Διαχειριστής Εξόδων

Δεν μπορούμε όλοι να υπολογίσουμε και να διαχειριστούμε σωστά τα έσοδα και τα έξοδά μας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ξεμένουμε γρήγορα από χρήματα ή να βγαίνουμε κατά πολύ εκτός προϋπολογισμού. Εξοικονομήστε χρήματα, δείτε τι κάνετε λάθος και που ξοδεύετε τα λεφτά σας.

Προγραμματίστε σωστά το νοικοκυριό σας. Παράλληλα, αυτές οι εφαρμογές σας υπενθυμίζουν την πληρωμή λογαριασμών και καθημερινών υποχρεώσεων. Επιπλέον, τα γραφήματα που υπάρχουν σας δίνουν την δυνατότητα να δείτε τις αλλαγές από μήνα σε μήνα και την πρόοδο που κάνατε όσον αφορά στην διαχείριση των εξόδων σας.

Διαχειριστής εργασιών και υποχρεώσεων

Για όσους δεν μπορούν να χωρέσουν μέσα σε 24 ώρες όλες τους τις υποχρεώσεις ή που δεν μπορούν να θυμηθούν τα πάντα, προτείνω να κατεβάσουν μία εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας. Το «Wunderlist», «Smarter time- Time Management Productivity» και το «Keep» είναι μερικές από τις εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να μην ξεχάσετε τίποτα σημαντικό, ενώ θα σας ωθήσουν να αδράξετε την μέρα σας και να νιώσετε περισσότερο παραγωγικοί.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Βαρεθήκατε να χάνετε τις ώρες σας στη στάση περιμένοντας το επόμενο λεωφορείο; Μήπως ήρθε η στιγμή να μην περιμένετε, αλλά ούτε να χάνετε το λεωφορείο για λίγα λεπτά; Κατεβάστε την εφαρμογή για τα λεωφορεία και γενικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανάλογα με την εταιρεία της πόλης σας και δείτε πότε θα έρθει το επόμενο λεωφορείο που θέλετε.

Αποθήκευση φωτογραφιών

Θέλετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για τις φωτογραφίες σας; Ή από την άλλη δεν θέλετε να ξοδεύετε την μνήμη σας για αυτό τον σκοπό; Τότε κατεβάστε το  Dropbox. Ανεβάστε εκεί τα αρχεία εικόνας και διαγράψτε τα από την μνήμη του κινητού σας. Παράλληλα, θα γλιτώσετε από τον κόπο να τις περάσετε στον υπολογιστή σας, αφού με την σύνδεση στο ίντερνετ και με τον συγχρονισμό με άλλες συσκευές, αυτές ανεβαίνουν αυτόματα όπου επιλέξετε.

Βρείτε το τραγούδι που ακούτε

Σίγουρα σας έχει τύχει να ακούσετε ένα τραγούδι που σας αρέσει, αλλά να μην ξέρετε το τίτλο του, ώστε να μπορείτε να το ξανακούσετε. Απαλλαγείτε από τέτοιες καταστάσεις με το «Shazam» ή το «Soundhound». Εφαρμογές που θα σας οδηγήσουν στο να απολαύσετε ξανά αγαπημένα τραγούδια, γνωστά και μη.

Θα εντοπίσετε, ανεξάρτητα από το λογισμικό του κινητού σας, πλειάδα από εφαρμογές στην κάθε επιμέρους κατηγορία. Διαλέξτε μία εφαρμογή που να ταιριάζει σε εσάς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Έτσι, θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια και θα κάνει την ζωή σας πιο εύκολη.

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.