Οι 6 απλοί κανόνες στον χώρο της μόδας

Συντάκτης: Δανάη Κονναφή

Η μόδα είναι ένα αντικείμενο το οποίο διαρκώς ανανεώνεται. Φυσικά και δεν είναι αναγκαίο να έχει παρακολουθήσει κανείς μαθήματα με σκοπό να βρει το προσωπικό του στυλ, καθώς το μόνο που μπορεί να κάνει είναι απλά να ρίξει μια ματιά στους δρόμους της πόλης του ή στα πιο γνωστά social media. Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένοι κανόνες οι οποίοι δεν θα φύγουν ποτέ από την επικαιρότητα.

Κανόνας no. 1: Όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις, φόρα μαύρο

Το μαύρο, όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο να φορέσεις, είναι η βασική προεπιλογή των γνωστών προσωπικοτήτων της μόδας, καθώς είναι ένα χρώμα που ποτέ δεν θα φύγει από την μόδα. Για παράδειγμα, ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν ή ένα μαύρο και απλό τζιν παντελόνι θα αποτελούν πάντα μια καλή στιλιστική επιλογή.

Κανόνας no. 2: Δεν έχει σημασία πόσο κοστίζει ένα ρούχο, αλλά πώς θα φορεθεί

Μπορεί κανείς πολύ εύκολα να συνδυάσει μια ακριβή μπλούζα με μια τσάντα χειρός αγορασμένη από ένα thrift store. Για αυτόν τον λόγο, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία το πόσα χρήματα άξιζε ένα ρούχο ή το μαγαζί από το οποίο αγοράστηκε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα συνδυαστεί για να δημιουργήσει ένα όμορφο σύνολο.

Κανόνας no.3: Η τσάντα χειρός είναι η καλύτερη επένδυση

Η τσάντα χειρός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ που εκφράζει το στυλ της κάθε γυναίκας. Για ακόμα μια φορά, το πόσα χρήματα αξίζει δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία καθώς είτε πρόκειται για μια πιο οικονομική επιλογή είτε για μια πιο ακριβή γνωστού οίκου μόδας, το πιο σημαντικό είναι ότι εκφράζει αυτό που είναι ή θέλει να προβάλλει η κάθε μία.

Κανόνας no. 4: Άμα κάτι λείπει από το σύνολο σου, πρόσθεσε φωτεινούς τόνους

Οι σκούροι με τους φωτεινούς τόνους κάνουν πάντα υπέροχη αντίθεση και για αυτό είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται συχνότερα. Για παράδειγμα, ένα μαύρο ντύσιμο μαζί με μια τσάντα ή μαζί με παπούτσια φωτεινού χρώματος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα και θα μείνουν στην μνήμη του κόσμου.

Κανόνας no. 5: Συνδύασέ το στυλ σου

Μπορεί κανείς να ολοκληρώσει το ντύσιμό του παίρνοντας κάτι πολύ απλό όσο ένα ζευγάρι converse και συνδυάζοντάς το με μια φαρδιά μπλούζα. Αλλά, ακόμα και ένα ζευγάρι τακουνιών μπορεί να λειτουργήσει, εδώ, δίνοντας μια διαφορετική αισθητική στο σύνολο. Με την δοκιμή συνδυασμού ασυνήθιστων ειδών μπορεί να επιτευχθούν εξίσου ασυνήθιστα αλλά και ωραία αποτελέσματα. Μια συμβουλή όμως, θα ήταν να μην χρησιμοποιηθούν πολλές λεπτομέρειες, όπως πολλά αξεσουάρ ή πολύ layering καθώς αυτό θα δημιουργήσει μια αίσθηση υπερβολής.

Κανόνας no. 6: Η αυτοπεποίθηση στον εαυτό σου και το στυλ σου είναι ο πιο σημαντικός κανόνας

Αν υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορεί κανείς να μάθει από τον κόσμο της μόδας είναι το εξής: Πώς μπορεί κάποιος να δείξει το δικό του ξεχωριστό στυλ; Με το να μην ανησυχεί για το τι θα σκεφτούν οι υπόλοιποι. Φόρεσε ό,τι αισθάνεσαι ότι σου φτιάχνει τη διάθεση και σου πάει. Απλά κάνε το! Θα δείχνεις υπέροχη και θα αισθάνεσαι υπέροχα.

Γενικότερα δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το τι να βάλει κανείς στο χώρο της μόδας. Ο καθένας έχει το δικό του, ξεχωριστό στυλ, το οποίο προβάλλει στον κόσμο. Αλλά είναι πάντα υπέροχο ο καθένας να πειραματίζεται με καινούργια πράγματα, συνδυάζοντας διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα καθώς, όπως ειπώθηκε και στην αρχή, η μόδα δεν μένει ποτέ στάσιμη αλλά εξελίσσεται διαρκώς.

Συντάκτης: Δανάη Κονναφή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.