Οι 5 συνήθειες των ειλικρινών ανθρώπων

Συντάκτης: Flowmagazine

Οι ειλικρινείς άνθρωποι απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής, είναι περισσότερο ευτυχισμένοι και είναι δυνατότεροι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο λόγος γι’ αυτό είναι απλός: οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα και πιο έξυπνοι, ούτε γνωρίζουν διαρκώς τα πάντα. Είναι άνθρωποι με δυνατό δεσμό ανάμεσα σε αυτό που σκέφτονται και σε αυτό που πράττουν.

Όσο περίεργο και να φαίνεται σε εμάς, δεν είναι εύκολο να υιοθετηθεί αυτός ο τύπος συμπεριφοράς. Η ειλικρίνεια του μυαλού και των πράξεων απαιτεί μία αληθινή προσωπική ανάπτυξη και το να είμαστε γνήσιοι, αυθεντικοί και ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους.

Ας διεισδύσουμε λίγο παραπάνω στις συνήθειες που έχουν οι ειλικρινείς άνθρωποι και τα χαρακτηριστικά, τα οποία αποτελούν αυτή τη μοναδική προσωπικότητα.

1. Οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν φοβούνται να πούνε την αλήθεια

Η ειλικρίνεια είναι μάταιη, αν δεν έχετε το θάρρος να υπερασπίζεστε και να απαιτείτε την αλήθεια συνεχώς, ανεξάρτητα από τις καταστάσεις.

Όσοι έχουν ειλικρινή καρδιά δεν υποστηρίζουν την αδικία, τους εκβιασμούς, τις μισές αλήθειες ή τα ψέματα. Επιπλέον,  η ειλικρίνεια αυτή είναι αναμενόμενη και από τους άλλους.

Από την άλλη πλευρά, ξέρουμε όλοι πως δεν είναι εύκολο να υπερασπιστούμε και να μεταδώσουμε αυτού του είδους την προσωπική ακεραιότητα.

Υπάρχουν πολλά σενάρια στα οποία κυριαρχεί καμουφλαρισμένη η ανειλικρίνεια και πρέπει να αμυνόμαστε συνεχώς ενάντια στην υποκρισία.

2. Έχουν επίγνωση των ορίων και των σφαλμάτων τους

Δεν είναι σωστό από μέρους μας να απαιτούμε ειλικρίνεια από τους άλλους, αν δεν είμαστε ικανοί να την εφαρμόσουμε εμείς οι ίδιοι.

 Στην καθημερινή μας ζωή, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που διαθέτουν μια σειρά από αρετές. Ωστόσο, πολλές φορές πρόκειται μονάχα για λόγια, επειδή δεν εφαρμόζουν όσα λένε.

Όμως, οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Στην περίπτωσή τους, έχουν πραγματοποιήσει ένα εσωτερικό ταξίδι για ν’ αποκτήσουν επίγνωση των ορίων τους, των σφαλμάτων τους και της σκοτεινής τους πλευράς. Γνωρίζουν τι πρέπει να βελτιώσουν και τις αδυναμίες που πρέπει να ξεπεράσουν σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…