Οι 50 κορυφαίοι σε επισκεψιμότητα προορισμοί στον κόσμο- Μέρος Β

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Σε συνέχεια της περιήγησης σε επιλεγμένα μέρη του κόσμου που προσελκύουν εκατομμύρια επισκεπτών, συναντά κανείς μουσεία και εθνικά πάρκα, αρχαία οχυρωματικά έργα, σύγχρονα εμπορικά κέντρα και αρχαίες αγορές,  λατρευτικούς χώρους και ναούς που έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς σε ταινίες ή ίσως αντίστροφα,  έχουν δηλαδή  εμπνευστεί από το μυθιστόρημα και τη φαντασία.

Αν χάσατε το 1ο μέρος του άρθρου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

  1. Disney California Adventure Park, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Επισκέπτες ανά χρόνο: 7.775.000

Το θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια είναι σημαντικός πόλος έλξης για εκατομμύρια ανθρώπων, ενώ προσφέρει αναρίθμητες επιλογές για  ζωντανή ψυχαγωγία, φαγητό και θέαμα.

Ο φαντασμαγορικός συνδυασμός της μαγείας της Ντίσνεϊ και της ομορφιάς της Καλιφόρνια υπόσχεται ότι το πέρασμα από τις πύλες του λούνα παρκ Disney California Adventure αποτελεί μετάβαση στον κόσμο της περιπέτειας και της αξέχαστης διασκέδασης δίπλα στην παραλία της Καλιφόρνια.

  1. Islands of Adventure, Universal, Ορλάντο, Φλόριντα, ΗΠΑ

Επισκέπτες ανά χρόνο: 7.981.000

Τα νησιά της περιπέτειας στο Ορλάντο της Φλόριντα λειτούργησαν για πρώτη φορά τον Μάιο του 1999.

Αρχικά, αποτελούνταν από έξι νησιά-θεματικά πάρκα, στο σύμπλεγμα των οποίων το 2010 προστέθηκε ένα ακόμη, με κεντρικό θέμα τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πόττερ και το 2016 ακόμη ένα, εμπνευσμένο από το θέμα της θρυλικής ταινίας του King Kong.

  1. Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Smithsonian, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Επισκέπτες ανά χρόνο: 8.000.000

Οι εκατομμύρια επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, το έχουν κατατάξει μεταξύ των πιο πολυσύχναστων του κόσμου.

Οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία μοναδική συλλογή εκθεμάτων, η οποία όμως απαρτίζεται μόλις από το 10% του συνολικού –κρυφού- πλούτου της γιγαντιαίας αποθήκης του  μουσείου.

Εκεί φυλάσσεται αθέατη μία συλλογή με κύρια υλικά αναφοράς για την εξερεύνηση και την κατανόηση της Γης, τη βιολογική πολυμορφία και τις ιστορικές αλλαγές στη φύση και την ανθρωπότητα του πλανήτη.

Μεταξύ των εκθεμάτων υπάρχει μία συλλογή ορυκτών και πολύτιμων λίθων, μεταξύ των οποίων και σπάνια, πολύχρωμα διαμάντια, η οποία απαρτίζεται από 350.000 είδη ορυκτών και 10.000 είδη πολύτιμων λίθων.

Εξαιρετική και αναπτυσσόμενη είναι επίσης η εθνική συλλογή πολύτιμων λίθων και ορυκτών κοιτασμάτων.

  1. Η Όπερα του Σύδνεϋ, Αυστραλία

Επισκέπτες ανά χρόνο: 8.200.000

Στη Νότια Νέα Ουαλία, στο σημείο Bennelong του λιμανιού δεσπόζει η  εξπρεσιονιστικού στιλ Όπερα του Σύδνεϋ.

Η Όπερα, σχέδιο του Δανού αρχιτέκτονα Γιερν Ούτσον περατώθηκε το 1973, ενώ το 2007 τα Ηνωμένα Έθνη την ανακήρυξαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNSESCO.

Συγκεκριμένα, εγκαινιάστηκε στις 20 Οκτωβρίου 1973 από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Όσον αφορά το εσωτερικό του κτιρίου, η Όπερα εκτείνεται σε 4.5 στρέμματα και αποτελείται από 1.000 αίθουσες στις οποία περιλαμβάνονται πέντε θέατρα, δύο κύριες αίθουσες, τέσσερα εστιατόρια, έξι μπαρ και κατάστημα αναμνηστικών δώρων.

  1. Pier 39, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Επισκέπτες ανά χρόνο: 8. 500.000

Η προβλήτα Pier 39 αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία που προσφέρει θέα στη γέφυρα και το διαβόητο Αλκατράζ.

Στην προβλήτα στεγάζονται 110 εμπορικά κέντρα και 14 εστιατόρια και ένα γιγάντιο ενυδρείο με 20.000 θαλάσσια είδη της περιοχής, ενώ λειτουργεί επίσης θέατρο και άλλοι χώροι αναψυχής.

Παράλληλα, στους επισκέπτες προσφέρεται η δυνατότητα για πληθώρα παραθαλάσσιων δραστηριοτήτων.

  1. South Street Seaport, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Επισκέπτες ανά χρόνο: 9.000.000

Ως εμπορικό κέντρο της Νέας Υόρκης, το South Street Seaport συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο πολυσύχναστα και κοσμοπολίτικα σημεία του πλανήτη, προσφέροντας  γενναιόδωρα ένα μεγάλο εύρος επιλογών, γούστων και δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες του.

  1. Μέγα Σινικό Τείχος, Πεκίνο, Κίνα

Επισκέπτες ανά χρόνο: 9.000.000

Το Σινικό Τείχος εκτείνεται στη Βόρεια Κίνα, από την αρχή της Σινικής Θάλασσας έως τα βάθη της Κεντρικής Ασίας, αγγίζοντας τα 6.350 χλμ. σε μήκος.

Κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου οχυρωματικού έργου στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η ανέγερση του τείχους χρονολογείται κατά τον 7ο αιώνα π.Χ , χρόνο της δυναστείας Τσιν, ως αποτέλεσμα της απόφασης του αυτοκράτορα ν’ ανακόψει τις εισβολές των μογγολικών και τουρκικών  φύλων στην Κινεζική αυτοκρατορία.

Είναι κυρίως κατασκευασμένο από χώμα και χαλίκια, με πρόσοψη ενισχυμένη με πέτρες και τούβλα ενώ κατά διαστήματα έχει πύργους σε  απόσταση οπτικής επαφής, προκειμένου οι φρουροί να είχαν τη δυνατότητα αλυσιδωτής επικοινωνίας μεταξύ τους σε περίπτωση κινδύνου.

Το 1987, η UNESCO το περιέλαβε στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους ξενάγησης στο Τείχος, οι επισκέπτες του μνημείου μπορούν ακόμη  να πραγματοποιήσουν πτήση με ελικόπτερο, διανυκτέρευση σ’ έναν από τους πύργους όπου άλλοτε βρίσκονταν οι φρουροί, ή περιήγηση με ποδήλατο, μία εμπειρία που επιτρέπει τη γνωριμία με τα παρακείμενα παραδοσιακά χωριά και τις γεωργικές καλλιέργειες της Κίνας.

  1. Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι, Γαλλία

Επισκέπτες ανά χρόνο: 9.200.00

Ένα από τα αρχαιότερα, πλουσιότερα και πιο πυκνοσύχναστα μουσεία του κόσμου, το Λούβρο, βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο του Παρισιού και φιλοξενεί 35.000 έργα τέχνης σε έκταση 60.000 τ.μ.

Το σύνολο της συλλογής του αποτελείται από 445.000 έργα, εκ των οποίων μόλις το 8% διατίθεται προς έκθεση στο κοινό.

Τη σημερινή του μορφή το μουσείο την απέκτησε μέσα από διάφορα στάδια.

Κατά τον 12ο αιώνα, κατασκευάσθηκε ως φρούριο, ενώ μετατράπηκε σε παλάτι κατά τον 14ο αιώνα.

Αρχίζει ν’ αποκτά τη σημερινή γνωστή του μορφή  κατά τον 15ο αιώνα, οπότε κατασκευάσθηκε η πρώτη πτέρυγα, κατά μήκος του Σηκουάνα, επεκτεινόμενο ολοένα με το πέρασμα του χρόνου.

Την κύρια είσοδο του μουσείου κοσμεί μία γυάλινη ανεστραμμένη πυραμίδα, κατασκευασμένη το 1989 από τον Ι.Μ Pier, σκοπός του οποίου ήταν να διαπερνά το φυσικό φως φτάνοντας έως και το υπόγειο, επιθυμώντας παράλληλα να δημιουργήσει μία ευρύχωρη είσοδο αφήνοντας ανέγγιχτα τα περιβάλλοντα κτίρια.

Το πρώτο έργο τέχνης της συλλογής του μουσείου υπήρξε ο πίνακας της Μόνα Λίζα, έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι του 16ου αιώνα.

Μεταξύ άλλων, στις συλλογές του μουσείου περιλαμβάνονται έργα γαλλικής, ιταλικής, ολλανδικής ζωγραφικής και γλυπτικής τέχνης, αντικείμενα αξίας και τέχνης, αιγυπτιακές, ελληνικές και ανατολικές αρχαιότητες και έργα της ισλαμικής τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.