Οι 10 χρυσοί κανόνες της δίαιτας

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Οι 10 χρυσοί κανόνες της δίαιταςΕάν έχετε πάρει απόφαση να χάσετε κιλά, μέσω επίσκεψης σε διαιτολόγο, πρέπει να κάνετε τα πάντα για να πετύχετε το στόχο σας. Εκτός από ζήτημα υγείας και αξίας χρημάτων, πρόκειται για ζήτημα μυαλού και επιμονής. Αποδείξτε στον εαυτό σας πως μπορείτε να τα καταφέρετε και είναι προφανές πως θα βοηθηθείτε στην κοινωνική και την προσωπική σας ζωή. Σας παρουσιάζουμε τους 10 «χρυσούς κανόνες» για τη δίαιτά σας.

  1. Τηρήστε τις εντολές. Δεν επιτρέπονται οι παρασπονδίες καθώς η παραμικρή αλλαγή στο είδος ή την ποσότητα των τροφών του προγράμματος, αποβαίνει σε βάρος της δίαιτας.
  2. Όχι στο συναίσθημα της πείνας. Κάθε φορά που θα αισθανθείτε ένα μικρό κενό στο στομάχι θα πρέπει να καταναλώσετε την ειδική τροφή για την περίπτωση, ανάλογα με την ώρα και τις οδηγίες του προγράμματος.
  3. Απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε λιπαρής ουσίας. Στις σαλάτες θα χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο χυμό λεμονιού, ξύδι, μουστάρδα ή σάλτσα από άσπρο άπαχο τυρί. Το μόνο που «επιτρέπεται» είναι μια κουταλιά της σούπας λάδι ανά γεύμα.
  4. Καταναλώστε νερό. Καταναλώνετε καθημερινά, τουλάχιστον δύο λίτρα νερού. Τσάι, χυμοί και καφές (χωρίς υπερβολές ζάχαρης) είναι επίσης επιτρεπτά.
  5. Αποφασιστικότητα να την τηρήσετε. Η αλλαγή γνώμης μετά την έναρξη της δίαιτας, δεν ωφελεί. Εάν δεν έχετε σκοπό να συνεχίσετε τη δίαιτα μέχρι τέλους, καλύτερα να μην την ξεκινήσετε καν.
  6. Προσέχετε τη διατροφή μετά το τέλος της δίαιτας. Για ένα μήνα τουλάχιστον, θα πρέπει να δίνετε προσοχή στο τι θα βάζετε στο στομάχι σας, καθώς όσο εύκολα χάνετε τα κιλά, τόσο πιο εύκολα μπορείτε να τα πάρετε.
  7. Αποφύγετε την παράταση της δίαιτας. Η διάρκεια μιας δίαιτας πρέπει να ελέγχεται από ειδικούς. Αφού φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορεί να σας ανταμείψουν με ορισμένα πρόσθετα στη διατροφή. Αντίθετα δεν χρειάζεται να συνεχίζετε στους ίδιους ρυθμούς και μετά την επίτευξη του στόχου σας.
  8. Πρόσληψη μόνο της αναγκαίας ποσότητας. Δεν επιτρέπεται να λαμβάνετε περισσότερο ή λιγότερο από την ποσότητα που σας έχουν ορίσει. Τα αποτελέσματα θα επέλθουν με την ακριβή τήρηση των ποσοτήτων.
  9. Πρωτεΐνες πάνω από όλα. Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την προστασία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ταλαιπωρίας που υφίσταται. Τον θωρακίζουν απέναντι στη σωματική και ψυχική κόπωση.
  10. Ήρεμη πρόσληψη τροφών. Δεν χρειάζεται να τρώτε σαν να μην υπάρχει αύριο. Καταναλώστε σιγά και μασώντας καλά τις τροφές σας. Με τον τρόπο αυτό, θα απολαύσετε περισσότερο το γεύμα σας και θα καλυφθεί αποτελεσματικότερα το αίσθημα της πείνας.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr