Οι 10 πόλεις με τους πιο ευτυχισμένους υπαλλήλους

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Αμερική, μια ήπειρος – όνειρο για πολλούς υπαλλήλους ανά τον κόσμο που ψάχνουν την ιδανική πολιτεία για να μεταναστεύσουν! Την απάντηση στο ερώτημα: «Ποια πόλη διαθέτει τους πιο ευτυχισμένους εργαζόμενους;» προσφέρει η πρόσφατη top 10 λίστα του site Glassdoor, η οποία στηρίχθηκε στην άποψη πάνω από 500.000 υπαλλήλων από 50 περιοχές των ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο ήταν ότι μέσα από την έρευνα αποδείχθηκε ότι μεγαλουπόλεις, όπως είναι η Νέα Υόρκη, ακολουθείται από τη δυσαρέσκεια των υπαλλήλων λόγω των πολλών ωρών εργασίας.

«Οι εταιρείες της λίστας διαθέτουν ταλαντούχους εργοδότες που αναζητούν μορφωμένους υπαλλήλους με καινοτόμες σκέψεις. Η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ στηρίζεται στο γεγονός ότι κυρίως ζητούνται θέσεις με χαμηλότερη ποιότητα, ενώ αυτές με υψηλές απαιτήσεις ή μεσαία ποιότητα αρχίζουν να εξαφανίζονται. Ωστόσο, όλες οι πόλεις της λίστας συνοδεύονται από χαμηλά επίπεδα ανεργίας», εξηγεί η Erin Cumberworth, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

1. Σαν Χοσέ

Οι 10 πόλεις με τους πιο ευτυχισμένους υπαλλήλους

«Ναι» το Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια αναγνωρίστηκε ως η κορυφαία πόλη των ΗΠΑ χάρη στην «έκρηξη» της τεχνολογίας στην περιοχή. Εκεί βρίσκεται η εταιρεία Google, το Πανεπιστήμιο Stanford και το site eBay. «Η Google έχει κάνει καταπληκτική δουλειά για να δημιουργήσει μια κοινότητα που διαθέτει ποικιλομορφία, αλλά παράλληλα έχει θέσει παρόμοιους στόχους. Φυσικά, προσφέρει στο προσωπικό της γκουρμέ φαγητό και δωρεάν μεταφορά», αναφέρει υπάλληλος στο Mountain View της Καλιφόρνια.

2. Σαν Φρανσίσκο

Οι 10 πόλεις με τους πιο ευτυχισμένους υπαλλήλους

Μια ακόμη πόλη που περιβάλλεται από τις πιο διάσημες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων του Facebook και του Dropbox. «Μπορεί η δουλειά να είναι δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα είναι ενδιαφέρουσα. Η εταιρεία παρέχει γυμναστήριο, χώρο μασάζ, τρία γεύματα πέντε αστέρων την ημέρα και οργανώνει αμέτρητα κοινωνικά event μέσα στο μήνα», εξηγεί μηχανικός λογισμικού του Dropbox. Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα της περιοχής είναι οι υψηλές τιμές ενοικίασης σπιτιού.

3. Ουάσινγκτον

Οι 10 πόλεις με τους πιο ευτυχισμένους υπαλλήλους

Το Πανεπιστήμιο George Mason, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και το National Public Radio «κλέβουν» τις εντυπώσεις στην Ουάσινγκτον. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο DC έχουν χαρίσει την υψηλή βαθμολογία τους στο ζήτημα των κυβερνητικών φορέων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Εάν ασχολείστε με κάτι ανάλογο, μη διστάσετε να κλείσετε εισιτήρια για την Ουάσινγκτον! Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι το γεγονός ότι η πόλη κατακλύζεται από γυναίκες, γεγονός θετικό για τους ελεύθερους άντρες…

4. Νησί Νόρφολκ

Οι 10 πόλεις με τους πιο ευτυχισμένους υπαλλήλους

Ίσως αποτελεί έκπληξη ότι μια τέτοια ασυνήθιστη πόλη βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των πόλεων με τους πιο χαρούμενους εργαζόμενους. Το Glassdoor έλαβε χιλιάδες μηνύματα από τους υπαλλήλους του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους και ότι βλέπουν τις δεξιότητες να «μεταφέρονται» εύκολα στον ιδιωτικό τομέα. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ένας αξιωματικός του Ναυτικού από τη Μινεσότα.

5. Σολτ Λέικ Σίτι

Οι 10 πόλεις με τους πιο ευτυχισμένους υπαλλήλους

Μπορεί το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και το Intermountain Healthcare να έχουν κερδίσει την υψηλή βαθμολογία και την εκτίμηση των υπαλλήλων τους, αλλά η έκθεση της Glassdoor μαρτυρά ότι οι εταιρείες λογισμικών και τεχνολογίας, όπως η Adobe Systems βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος. «Εδώ οι εργαζόμενοι αποκτούν πλήρη ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή τους. Δουλεύουν σκληρά τις πρωινές ώρες και όταν τελειώσει το ωράριό τους, είναι σε θέση να απολαύσουν την ύπαιθρο και την οικογενειακή ζωή», αναφέρει εργαζόμενος στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Στις επόμενες θέσεις της top10 λίστας βρίσκονται οι παρακάτω πόλεις: 6. Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, 7. Σιάτλ, 8. Οκλαχόμα Σίτι 9. Σαν Αντόνιο, Τέξας, 10. Ώστιν, Τέξας. Παράλληλα, η έρευνα ανέδειξε και τις χειρότερες πέντε πόλεις για τους εργαζόμενους, οι οποίες είναι οι εξής: Φοίνιξ (Αριζόνα), Τάμπα (Φλόριντα), Λας Βέγκας (Νεβάδα), Ντένβερ (Κολοράντο) και Pittsburgh.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.