Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής προσέφερε 300.000 δολάρια από το πριμ της κατάκτησης του Μουντιάλ για να χειρουργηθούν 23 παιδιά στη Βραζιλία …
Οδηγός επιβίωσης: Τι δεν πρέπει να κάνεις στο μουντιάλ
Το μουντιάλ στο Κατάρ του 2022 είναι πλέον γεγονός. Τι συμβαίνει όμως αν δεν είσαι φαν του ποδοσφαίρου άλλα όλοι γύρω σου είναι; Μάθε τι πρέπει να προσέχεις και πώς να περάσεις καλά τις μερικές εβδομάδες που διαρκεί το παγκόσμιο κύπελλο.
Το ποδόσφαιρο είναι μια μεγάλη γιορτή. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο λατρεύουν να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα με μία μόνο απαίτηση: Να δουν τη στρογγυλή θεά να καταλήγει στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας.
Έτσι λοιπόν και το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου αποτελεί ίσως το πιο γνωστό ποδοσφαιρικό γεγονός σε ολόκληρο τον κόσμο με μερικούς ανθρώπους σε ορισμένες χώρες, όπως η Βραζιλία, να το γιορτάζουν με όλο τους το είναι.
Όλα έχουν σημασία
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, όλα παίζουν ρόλο στο παγκόσμιο κύπελλο. Τα στατιστικά, οι όμιλοι, οι παίχτες, οι προπονητές και οι δηλώσεις τους είναι όλα σημαντικά για όποιον λατρεύει το ποδόσφαιρο.
Διαβάστε Επίσης: Το ποδόσφαιρο ως τρόπος ζωής και έκφρασης
Ακόμα και οι φήμες και οι προκαταλήψεις (ναι, και η θέση που κάθεται ο οπαδός) σχετικά με αυτό είναι σημαντικά, οπότε, αν έχετε φίλους που παρακολουθούν ποδόσφαιρο, πρέπει να τους καταλάβετε.
Bonus tip: Το διάβασμα διαρκεί ώρες, οπότε εσείς μπορείτε σε κάθε περίπτωση να πάτε μια όμορφη βόλτα ή να δείτε κάτι άλλο στην τηλεόραση (ή και όχι;)
Έξοδος σε ώρα αγώνα;
Το μουντιάλ δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τους αγώνες και, όπως αναφέραμε πιο πάνω, όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί. Συνεπώς, για έναν ποδοσφαιρόφιλο η έξοδος από το σπίτι και η απομάκρυνση από την πλησιέστερη τηλεόραση σχεδόν απαγορεύεται.
Μπορείς να δοκιμάσεις να το προτείνεις αλλά, αν το μαγαζί δεν διαθέτει οθόνη τηλεόρασης που να δείχνει τον αγώνα, κατά πάσα πιθανότητα η απάντηση θα είναι αρνητική.
Bonus tip: Κάθε φίλος του ποδοσφαίρου έχει και μια ομάδα-εθνικότητα που συμπαθεί και υποστηρίζει (κατά πάσα πιθανότητα χωρίς κάποιον πολύ σοβαρό λόγο). Τη μέρα και την ώρα που παίζει η αγαπημένη ομάδα είναι άγραφος νόμος ότι η έξοδος σχεδόν απαγορεύεται. Αντίστοιχα έχει και μια που απεχθάνεται, την οποία επίσης πρέπει να τη δει να χάνει.
Διαβάστε Επίσης: Τεχνολογία GLT στο ποδόσφαιρο
Φωνές θα υπάρχουν
Μπορεί να φταίει ο διαιτητής ή ένα λάθος των παικτών της ομάδας αλλά είναι σίγουρο ότι ακόμα και από τον πιο gentleman φίλαθλο θα ακούσετε σίγουρα μια φωνή μέσα στα 90 αγωνιστικά λεπτά.
Η αδρεναλίνη είναι αυτό που αγαπάει ο περισσότερος κόσμος στο ποδόσφαιρο και τη γρήγορη και έντονη ανταλλαγή συναισθημάτων μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οπότε να είστε έτοιμοι για υψηλά ντεσιμπέλ, τραγούδια, χορούς, γέλια, κλάματα και φυσικά απότομες αυξομειώσεις της έντασης.
Bonus tip: Συνιστάται η χρήση ωτοασπίδων και κάθε είδους ηχομονωτικής συσκευής κατά την ώρα των αγώνων.
Είναι καλύτεροι οι αγώνες μαζί με φίλους
Τελικά οι αγώνες δεν αξίζουν τίποτα, αν δεν τους βλέπουμε μαζί με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Φυσικά ο θόρυβος γίνεται πάντα μεγαλύτερος αλλά ακόμα και οι πιο ώριμοι άνθρωποι την ώρα του αγώνα κάνουν σαν μικρά παιδιά. Οπότε είτε απόλαυσε την κουβέντα και την πλάκα την ώρα του αγώνα είτε απλώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ωτοασπίδες που προαναφέρθηκαν.