Οδηγός αισιοδοξίας

Συντάκτης: Αγγελική Μπίτη

Οδηγός αισιοδοξίας Τη δόξα πολλοί εμίσησαν την αισιοδοξία ουδείς, μια παραλλαγή του γνωστού ρητού που είναι βγαλμένη από τη ζωή. Όλοι καθημερινά δεν αναζητάμε ένα κίνητρο να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας, κάθε μέρα δεν παλεύουμε τον πεσιμισμό μας και προσπαθούμε να βρούμε ελπίδα να συνεχίζουμε αισιόδοξα τη ζωή μας;

Και όμως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Δείτε πώς μπορούμε να το καταφέρουμε:

Σκεφτείτε θετικά: οι θετικές σας σκέψεις θα σας οδηγήσουν στις θετικές σας πράξεις, που είναι και το ζητούμενό μας.

Χαμογελάστε: είναι πλέον και επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι χαμογελώντας είστε πιο αισιόδοξοι, οι ορμόνες της ευτυχίας παράγονται όταν χαμογελάτε, οι λεγόμενες ενδορφίνες.

Αποβάλλετε το άγχος: ένα κινεζικό ρητό λέει, και πολύ σωστά, «μην αγχώνεσαι για τα πράγματα που μπορείς να αλλάξεις, και μην αγχώνεσαι για τα πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις». Και τα δύο, τα μεν εφόσον μπορείς να τα αλλάξεις ξεκίνα το δρόμο σου προς την αλλαγή τους, και τα δε δεν αλλάζουν, οπότε προχώρα παρακάτω.

Αλλάξτε: και εδώ έρχεται και το επόμενο μεγάλο μυστικό της αισιοδοξίας αλλάξτε ό,τι σας στεναχωρεί στη προσωπική ζωή σας, στο γραφείο σας, στο σπίτι σας και όπου εν πάση περιπτώσει μπορείτε.

Οργανωθείτε: να είστε ένας ρεαλιστής αισιόδοξος, η καλύτερη μέθοδος για να αποφεύγετε πιθανές απογοητεύσεις και αποτυχίες που σας στεναχωρούν, είναι η οργάνωση, και η οργάνωση εκ των προτέρων. Οργανώστε τις μέρες σας, τους μήνες σας, τα χρόνια σας. Και βέβαια, αναπροσαρμόζετε στην πορεία τα σχέδιά σας και τις προτεραιότητές σας. Αλλά ο αρχικός προγραμματισμός είναι πάντα χρήσιμος, σας δίνει μια κατεύθυνση.

Οδηγός αισιοδοξίας Μοιρολατρία, αποφύγετε την με κάθε τρόπο: σταματήστε να βλέπετε τον εαυτό σας σαν άτυχο ή σαν καταραμένο. Το σύμπαν δεν συνωμοτεί όχι, εσείς έχετε λάθος στάση. Αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας και της μοίρας σας, την τύχη μας την ορίζουμε μόνοι μας. Το περιβάλλον μας διαμορφώνει, ναι σύμφωνοι, αλλά το διαμορφώνουμε και εμείς. Πάρτε τη θέση διαμορφωτή και όχι παρατηρητή.

Υπάρχει και εναλλακτική επιλογή: πάντα να έχετε υπόψη ότι υπάρχει και άλλη επιλογή, μπορεί να βλέπετε κάποια πράγματα σαν μονόδρομο, αλλά η ζωή θα σας διαψεύσει φέρνοντας και τις υπόλοιπες επιλογές, μόνο να έχετε υπομονή να τις περιμένετε, και ανοιχτά μάτια να τις δείτε.

Αναζητήστε αισιόδοξους ανθρώπους: κρατήστε κοντά σας ανθρώπους με θετική στάση ζωής. Θα σας σώσει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Ίσως νομίζετε πως είναι δυσεύρετοι. Ψάξτε περισσότερο, υπάρχουν. Δεν χρειάζεστε πολλούς, αξίζει το ψάξιμο για αυτούς τους δυο, τρείς, είναι πιο κοντά από ότι νομίζετε.

Εκφραστείτε δημιουργικά: βρείτε ό,τι σας παθιάζει και ξεκινήστε τη δημιουργία. Αν δεν μπορείτε σαν επάγγελμα, κάντε το σαν χόμπι, θα σας γεμίσει ενέργεια και κίνητρο για ζωή.

Κάντε όνειρα: κάντε όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα και σας γεμίζουν δύναμη για ζωή, καλή διάθεση και αισιοδοξία. Πιθανώς να μην πραγματοποιηθούν όλα, αλλά και πάλι ποιος το ξέρει με σιγουριά;

Συντάκτης: Αγγελική Μπίτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr