Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μας μεταφέρει σε “Έναν άλλο κόσμο”

Συντάκτης: Μαρία Λεβαντή

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μας μεταφέρει σε Μετά το κινηματογραφικό του ξεκίνημα το 2013 με την ταινία «ΑΝ» ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στην κινηματογραφική αρένα με την ταινία «΄Ενας άλλος κόσμος» κάνοντας έτσι τους περισσότερους από τους χιλιάδες θεατές οι οποίοι εχουν σπεύσει να τη δουν, να μιλούν για τη μεγαλύτερη και πιο ώριμη μέχρι τώρα κινηματογραφική του επιτυχία.

Ο σεναριογράφος, πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της ταινίας παρουσιάζει τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική και ηθική κρίση και πραγματικότητα τις οποίες βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης μέσα από τρεις ερωτικές ιστορίες διαφορετικής γενιάς πάντα ανάμεσα σε έναν Έλληνα και σε έναν μετανάστη διαφορετικών εθνικοτήτων οι οποίες με το στοιχείο του έρωτα νικούν τα οικογενειακά προβλήματα και το φόβο στο διαφορετικό και μία επιχειρηματική κρίση που γεννά τον ρατσισμό.

Έτσι ο Φάρις ένας νέος Σύριος μετανάστης σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μία ληστεία και της δίνει τη δική του οπτική για την πολιτική των χωρών και ότι στην ουσία οι άνθρωποι δεν πρέπει να μισεί ο ένας τον αλλον. Ο 40χρονος Γιώργος ο οποίος έχει προβλήματα στο γάμο του και ενώ είναι στέλεχος σε μία μεγάλη εταιρεία γνωρίζει τη σουηδέζα Ελίζ η οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί στον ελληνικό τρόπο ζωής.

Τέλος, η νοικοκυρά Μαρία που γνωρίζει έξω από το σουπερμάρκετ τον γερμανό Σεμπάστιαν ο οποίος λατρεύει τον ελληνικό πολιτισμό και εργάζεται στην Εθνική βιβλιοθήκη. Στην αρχή διστάζει να τον γνωρίσει καλύτερα λόγω της εθνικότητάς του και του υπενθυμίζει ότι η μοναδική βόλτα για εκείνη πια, όπως και πολλών ελληνων λόγω της λιτότητας, είναι το σουπερμάκετ. Ο έρωτας όμως και στις τρεις ιστορίες ξεπερνά κάθε δισταγμό και ίσως και λογική. Τι γίνεται όμως με τον χρεωκοπημένο Αντώνη ο οποίος έχει τυφλωθεί από το μίσος του στους μετανάστες; Η συνέχεια στη μεαγάλη οθόνη…

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, J.k. Simmons,Μαρία Καβογιάννη, Tawffek Barhom, Νίκη Βάκαλη, Μηνάς Χατζησάββας.

Διάρκεια:113’

Είδος: Δραματική

Συντάκτης: Μαρία Λεβαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.