Ο σωστός καθαρισμός προσώπου με 5 απλά βήματα

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Στην καθημερινότητά μας δύσκολα βρίσκουμε χρόνο για την περιποίηση του δέρματός μας. Μπορούμε, όμως, να καθαρίσουμε σωστά το πρόσωπό μας με μόλις 5 απλά βήματα.

Όλοι επιθυμούμε ένα όμορφο δέρμα χωρίς ατέλειες, αλλά δύσκολα καταβάλλουμε την προσπάθεια που χρειάζεται. Οι περισσότεροι από εμάς δεν αφιερώνουμε καν 10 λεπτά από τον χρόνο μας για να καθαρίσουμε το δέρμα μας, πόσο μάλλον για να κάνουμε την εντατική φροντίδα του.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να φροντίσουμε το δέρμα μας. Εξάλλου, το πρόσωπό μας είναι αυτό που αποκαλύπτει το πότε είμαστε ενθουσιασμένοι, χαρούμενοι ή έχουμε στρες, γι’ αυτό και πρέπει να το φροντίζουμε τακτικά. Τίποτα δεν υποκαθιστά το καθημερινό πρόγραμμα καθαρισμού του προσώπου στο σπίτι.

Ακολουθούν 5 βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για ένα λαμπερό, άψογο και απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα και βρομιά δέρμα:

  1. Καθαρισμός

Ο καθαρισμός προσώπου είναι σημαντικός για να έχετε ένα λαμπερό δέρμα. Πλύνετε καλά το πρόσωπό σας με καθαριστικό και στεγνώστε το δέρμα σας με στεγνή πετσέτα. Αποφύγετε το ζεστό νερό καθώς στεγνώνει το δέρμα συνιστά ο Δρ. Rahul Nagar, δερματολόγος στο Max Hospitals. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε καθαριστικό γαλάκτωμα  σε ένα βαμβάκι και σκουπίστε το πρόσωπό σας με αυτό, για να ξεμπλοκάρετε τους πόρους σας και να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα βρομιάς.

  1. Στον ατμό

Ο καθαρισμός προσώπου στο σπίτι δεν ήταν ποτέ εύκολος. Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε ατμό στο σπίτι; Αν όχι, δοκιμάστε το. Κάντε ατμό για περίπου 5 λεπτά και, στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά το πρόσωπο με μια μαλακή πετσέτα. Αυτό το βήμα κάνει θαύματα σε ένα λιπαρό δέρμα. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας παγάκι (σε κυκλικές κινήσεις), για να σφίξετε τους πόρους και να επαναφέρετε τη θερμοκρασία του δέρματός σας στο φυσιολογικό.

  1. Scrubbing-Απολέπιση

Συνεχίστε εφαρμόζοντας ένα scrub προσώπου για λίγα λεπτά, καθώς βοηθά στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος, τα οποία το κάνουν να φαίνεται θαμπό. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε και να εφαρμόσετε ένα μείγμα ζάχαρης, για να απολεπίσετε το δέρμα σας φυσικά. Τρίψτε το πρόσωπό σας για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, αφήστε το για άλλα 3 λεπτά περίπου, πριν το ξεπλύνετε.

  1. Τονωτικό

Απλώστε ένα σπιτικό τονωτικό σπρέι στο πρόσωπό σας, όπως χυμό αγγουριού και ροδόνερο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του pH.

  1. Ενυδάτωση

Τέλος, απλώστε μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και στον λαιμό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και μάσκες προσώπου. Μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Για ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε πιο ήπια καθαριστικά, απαλλαγμένα από αλκοόλ. Και για το δέρμα με τάση ακμής, χρησιμοποιήστε μια λοσιόν που περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου» προτείνει ο Δρ. Zaheer Ahmed, δερματολόγος στο Max Hospitals.

Για καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθήστε αυτήν τη ρουτίνα το βράδυ (μία φορά την εβδομάδα), καθώς επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει και σας δίνει μια φρέσκια, αναζωογονημένη εμφάνιση το πρωί.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.