Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα

Συντάκτης: Χρυσούλα Μαυράκη - Κουτελιέρη, Ψυχοπαιδαγωγική Σύμβουλος

Ο ρόλος της γυναίκας σήμεραΗ γυναίκα, μετά από πολλούς αγώνες, κατέκτησε τη θέση που έχει σήμερα. Προσπάθησε και προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει όλα τα προσόντα που διαθέτει ένας άνδρας και ότι είναι εξίσου ικανή και δραστήρια. Βέβαια, ο άνδρας και η γυναίκα είναι δύο διαφορετικές οντότητες και δεν μπορούν να συγκριθούν ως όμοιες. Δεν πρέπει, λοιπόν, να μιλάμε για ισότητα αλλά για ισοτιμία των δύο φύλων.

Οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και ίδια αντιμετώπιση με τους άνδρες, κάτι που βέβαια δεν γίνεται ακόμη και σήμερα. Και ενώ η γυναίκα ως μητέρα προσφέρει ένα σημαντικότατο έργο στην κοινωνία, με μοναδικό και αναντικατάστατο τρόπο, αντιμετωπίζεται στα αρνητικά και δύσκολα ως ισότιμη με τον άνδρα π.χ. σύνταξη στα 67 αλλά δεν αναγνωρίζεται έμπρακτα ως πολλαπλώς προσφέρουσα, στις αμοιβές και στα οφέλη.

Η γυναίκα έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα από την ίδια της τη φύση να κάνει πολλά πράγματα μαζί. Μπορεί να ισορροπεί σε όλους τους ρόλους και να τους υπηρετεί άξια. Θα πρέπει , όμως, να ιεραρχήσει τους ρόλους της και να δώσει την πρώτη θέση στη μητρότητα γιατί δικαιωματικά της ανήκει και να προτάξει το έργο της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης του παιδιού της έναντι όποιας άλλης επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας και προσφοράς. Άλλωστε, είναι ο ρόλος ο πλέον εμπλουτιστικός και εμβαθυντικός που μπορεί να αναλάβει ο άνθρωπος και είναι ευλογία για τη γυναίκα που τον υπηρετεί.

Παρ’ όλα αυτά η γυναίκα δεν είναι μόνο μητέρα. Διακρίνεται σε κάθε της ρόλο και δραστηριότητα και η ικανοποίηση που εισπράττει μετουσιώνεται σε καλύτερη άσκηση του μητρικού της καθήκοντος. Κι επειδή, μόνο ευτυχισμένοι γονείς έχουν ευτυχισμένα παιδιά, θα πρέπει να διεκδικεί την πραγμάτωση των στόχων της, την υλοποίηση των ονείρων της και την αναγνώριση των επιτευγμάτων της για να ‘γεμίζει μπαταρίες’ και να συνεχίζει να δημιουργεί ζωή, χαρά, ευτυχία που και η ίδια θα απολαμβάνει!

Συντάκτης: Χρυσούλα Μαυράκη - Κουτελιέρη, Ψυχοπαιδαγωγική Σύμβουλος

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.