Ο πάπας αμφισβητεί τη χρονολογία των Χριστουγέννων!

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Ο πάπας αμφισβητεί τη χρονολογία των Χριστουγέννων!Βιβλία για τη γέννηση και το βίο του Ιησού Χριστού έχουν γραφτεί πολλά. Τα περισσότερα που έχουν εκδοθεί τα τελευταία χρόνια έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τις ακριβείς λεπτομέρειες που αναφέρονται στα Ευαγγέλια, οπότε η έκδοση ενός ακόμα δεν θα ήταν καν είδηση. Όταν, όμως, συγγραφέας είναι ο ίδιος ο… πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ τότε μάλιστα, υπάρχει είδηση και μάλιστα σοβαρότατη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο εκπρόσωπος του Θεού επί της γης στο νέο του βιβλίο, που εκδόθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, αμφισβητεί θεμελιώδη ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στιγμή της γέννησης και (κυρίως) την ακριβή χρονολογία ενσάρκωσης του Ιησού.

Στο έργο του, με τίτλο «Ιησούς της Ναζαρέτ: Οι αφηγήσεις της νηπιακής ηλικίας» ο πάπας αμφισβητεί ευθέως τους υπολογισμούς του Διονύσιου του Ταπεινού, του μοναχού από τη Σκυθία που έζησε τον 6ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται ο δημιουργός του σύγχρονου τρόπου χρονολόγησης (το γνωστό Anno Domini, Ετος Κυρίου, όπου η χρονολογία ξεκινάει από τη γέννηση του Ιησού). Παραθέτει, μάλιστα, αποσπάσματα από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, ότι ο Ιησούς γεννήθηκε κατά τη βασιλεία του Ηρώδη του Μεγάλου στην Ιουδαία, όμως με τη χρονολόγηση του Διονύσιου ο Ηρώδης πέθανε το… 4 π.Χ.! Η το ευαγγέλιο του Λουκά, όπου αναφέρεται ότι η γέννηση έλαβε χώρα την εποχή που ο Κουιρίνιος ήταν κυβερνήτης της Συρίας, το οποίο κατά τη χρονολόγηση του Διονύσιου συνέβη το 6 μ.Χ.! Φυσικά όλα αυτά έχουν ξαναγραφτεί και αναλυθεί επιστημονικά, όμως είναι διαφορετικό όταν τα αναφέρει αυτά επισήμως ο ίδιος ο ποντίφικας .

Ο πάπας αμφισβητεί τη χρονολογία των Χριστουγέννων!Ο πάπας αμφισβητεί και τα όσα περιγράφονται τη στιγμή της γέννησης, κυρίως ότι υπήρχαν ζώα μέσα στη φάτνη και ότι άγγελοι έξω από το Σπήλαιο της Γέννησης έψελναν σε κοινή θέα και τους έβλεπαν οι βοσκοί. Ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή μαρτυρία ότι αυτά συνέβησαν και η εικόνα που σχηματίστηκε για τη στιγμή της γέννησης προήλθε από τη φαντασία μοναχών και κληρικών που έζησαν αιώνες αργότερα από το γεγονός και προφανώς δεν είχαν πρόσβαση σε άμεσες πηγές.

Το βιβλίο θεωρείται το πιο «ανατρεπτικό» της τριλογίας που εξέδωσε ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ και αναμένεται όχι μόνο να γίνει best-seller, όπως και τα άλλα δύο, αλλά να ξεπεράσει κατά πολύ τις πωλήσεις τους. Ηδη έχουν εκδοθεί ένα εκατομμύριο αντίτυπα για άμεση χρήση…

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…