Ο ονειρικός κόσμος του Justin Peters μέσα από ευφάνταστα ψηφιακά κολάζ

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Έχετε ποτέ φανταστεί να στροβιλίζεστε στη δύνη ενός καρουζέλ ή να κάνετε surf στα σύννεφα; Ο Justin Peters, εμπνευσμένος από τον κόσμο γύρω του, δημιουργεί ποιητικά κολάζ συνδυάζοντας φωτογραφίες που μπλέκουν με μεγάλη επιτυχία την πραγματικότητα με τη φαντασία.

Με moto του τη φράση του Pablo Picasso «Οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς είναι αληθινό», ο Peters δημιουργεί τα έργα του «ζωγραφίζοντας» τον δικό του ονειρικό κόσμο, όπου τα πάντα είναι πιθανά μέσω αναπάντεχων και μοναδικών συνδυασμών.

Ενώ εμπνέεται από διάσημους σουρεαλιστές ζωγράφους όπως ο Salvador Dali, ο Vladimir Kush και ο Rob Gonsalves, ο Peters έχει δημιουργήσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το δικό του ξεχωριστό στιλ, δείχνοντας την ιδιαίτερη αγάπη του στα στοιχεία της επιστήμης και της φύσης. Μπλέκοντάς τα με έναν ετερόκλητο τρόπο, δίνει μία δόση πραγματικότητας σε εικόνες που μοιάζουν απόκοσμες και θεωρητικά αταίριαστες.

Το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία ξεκίνησε το 2015, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι δεν ήθελε οι φωτογραφίες του να απεικονίζουν την πραγματικότητα, όπως την ξέρουμε και την αντιλαμβανόμαστε. Ως αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, έμαθε να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες στο Photoshop, παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube. Χρησιμοποιώντας συνηθισμένες εικόνες από διάφορα site φωτογραφίας, φτιάχνει ευφάνταστα ψηφιακά κολάζ που έχουν κάτι μοναδικό: συναισθηματική χροιά και τεράστιες δόσεις ταλέντου. Στα 22 του έχει καταφέρει να αφήσει το δικό του στίγμα στη σύγχρονη ψηφιακή τέχνη και στον τομέα του collage art.

Ο Peters ελπίζει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν τα έργα του, μπορούν να ανακαλύψουν έναν νέο και διαφορετικό κόσμο στον οποίο μπορούν να βυθιστούν για να αποδείξουν ότι όλα είναι πιθανά, αν έχεις πολλή φαντασία και ανοιχτό μυαλό.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…