Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σου, είσαι εσύ

Συντάκτης: Flowmagazine

Συχνά μιλάμε για το πώς θα βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση, την εξωτερική μας εμφάνιση, την υγεία ή τη διατροφή μας. Αλλά πόσο συχνά μιλάμε για την ψυχική μας υγεία και την αυτοεκτίμησή μας; 

Πολύ συχνά, με το τρέξιμο της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις, ξεχνάμε ότι όλα ξεκινούν από μέσα μας.

Πόσες φορές μοιράστηκες ένα «κόλλα πέντε» με ένα φίλο ή ένα συνάδελφο στη δουλειά ύστερα από μια επιτυχία ή απλά για να δείξεις την υποστήριξή σου; Πόσο φορές χάρηκες με την επιτυχία των άλλων; Πόσες φορές όμως χάρηκες με `σένα; Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσεις τη μέρα σου δηλώνοντας υποστηρικτής του εαυτού σου; Ό,τι και αν συμβεί μέσα στη μέρα, μπορείς να το αντιμετωπίσεις γιατί πάνω από όλα πιστεύεις σε ‘σένα.

Η συγγραφέας Mel Robbins του παγκόσμιου best seller Ο Κανόνας των 5 δευτερολέπτων, σκέφτηκε το εξής. Ξεκίνα τη μέρα με ένα «κόλλα πέντε»! Ναι, καλά διάβασες.

Φαντάσου να ξυπνάς κάθε πρωί και να παίρνεις ενέργεια από το ίδιο «κόλλα πέντε» πριν καν ξεκινήσεις να διεκπεραιώνεις όλα όσα πρέπει να γίνουν μέσα στη μέρα. Για σκέψου το λίγο. Σε τι σε βοηθάει το να κάνεις συνεχώς κριτική στον εαυτό σου;

Ας το σκεφτούμε λίγο… Υποστηρίζουμε τις αγαπημένες μας ομάδες, τους αγαπημένους μας ηθοποιούς, στηρίζουμε τους αγαπημένους μας ινφλουένσερ βλέποντας τα βίντεο τους ή αγοράζοντας τα merch τους… Και όχι μόνο αυτό. Στηρίζουμε διαρκώς τα άτομα στην προσωπική μας ζωή.

Πόσες φορές έχει τύχει να πεις σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο: «Αξίζεις! Πίστεψε στον εαυτό σου!» «Πρέπει να στείλεις το βιογραφικό σου, μπορείς να πάρεις αυτή τη δουλειά».

Αφού λοιπόν έχουμε τη δύναμη να είμαστε υποστηρικτικοί γιατί δεν είμαστε εξίσου με τον εαυτό μας; Σου  αξίζει η επιδοκιμασία. Όχι σε έναν χρόνο από τώρα. Όχι όταν θα πάρεις την προαγωγή ή θα χάσεις τα κιλά που θες. Τώρα!

Αρχίζει με εσένα. Αν επιθυμείς περισσότερη επιβράβευση, επιβεβαίωση, αγάπη, αποδοχή και αισιοδοξία, πρέπει να εξασκηθείς να τα δίνεις πρώτα από όλα εσύ στον εαυτό σου.

Η  Mel Robbins μοιράστηκε την ιδέα αυτή με το κοινό της σε ένα Instagram story. Η αντίδραση ήταν εντυπωσιακή.  Αμέσως εκατοντάδες άνθρωποι από κάθε μεριά του πλανήτη άρχισαν να μοιράζονται τις δικές τους «κόλλα πέντε» φωτογραφίες.

Το φαινόμενο «η συνήθεια των πέντε» έγινε viral και κόσμος από κάθε γωνιά του κόσμου άρχισε να το ακολουθεί. Η παρακίνηση της Mel Robbins δεν σταματάει στις σελίδες του βιβλίου. Υπάρχει μια ολόκληρη ιντερνετική κοινότητα που παρακινεί ο ένας τον άλλο καθημερινά.

Ίσως σκέφτεσαι: Οκ, ωραία όλα αυτά αλλά πώς ακριβώς ξεκινώ να το εφαρμόζω;

Κάθε πρωί, πριν ακόμα κοιτάξεις το τηλέφωνο σου ή γενικά κάνεις το οτιδήποτε, αφιέρωσε μια στιγμή στο είδωλό σου στον καθρέφτη, μια προσωπική στιγμή για εσένα, κάνοντας δυο απλά, αλλά δυνατά, βήματα:

Στάσου μπροστά στον καθρέφτη και μείνε για μια στιγμή κοιτώντας τον εαυτό σου. Μην εστιάσεις στην εμφάνισή σου. Κοίτα βαθύτερα. Δες το άτομο που κατοικεί σε αυτό το σώμα. Την ψυχή πίσω από το πρόσωπο.

Μόλις αισθανθείς ότι ήρθε η ώρα, κάνε ένα «κόλλα πέντε» με το είδωλό σου στον καθρέφτη. Παρατήρησε πώς το μυαλό ηρεμεί. Μπορεί να νιώσεις μια αίσθηση ανακούφισης: Θα πάνε όλα καλά. Μη βιαστείς. Απόλαυσέ το. Αυτή η στιγμή σου ανήκει.

Όταν υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι αυτό το κάνεις επειδή τον αγαπάς κι όχι επειδή τον μισείς, η στάση «κόλλα πέντε» θα σε υποστηρίζει σε καθετί που κάνεις. Ας φροντίσουμε λοιπόν όλοι τον εαυτό μας εσωτερικά και εξωτερικά για μια πιο υγιή καθημερινότητα.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…