Ο κόκκινος χυμός με τα τριπλάσια αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα ζουμερά και κατακόκκινα ρόδια, όσο και ο χυμός τους, αποτελούν το διατροφικό θησαυρό του φθινοπώρου, καθώς είναι από μόνα τους μια… βόμβα υγείας, με τις πολλές φυτικές ίνες,  το κάλιο και τις βιταμίνες (όπως η βιταμίνη C), που περιέχουν. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο χυμός του ροδιού είναι ένα από τους πιο γνωστούς τρόπους για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ στα πλεονεκτήματά του συμπεριλαμβάνεται και η πρόληψη του καρκίνου και η ενίσχυση της γονιμότητας.

Δεν είναι δύσκολο βέβαια να στύψουμε τα ρόδια και μόνοι μας στο σπίτι. Τώρα μάλιστα που είναι και η εποχή τους, ενδέχεται να βρείτε φρεσκοστυμμένο χυμό ρόδι σε κάποιες λαϊκές αγορές. Γιατί όμως κάνουν τόσο καλό στην υγεία μας;

Αντιοξειδωτικά

Ο χυμός του ροδιού περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και σύμφωνα με μελέτες, περιέχει έως και τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με το πράσινο τσάι. Οι συγκεκριμένες ουσίες προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν το οξειδωτικό στρες.

Βιταμίνη C

Πολλαπλά είναι και τα οφέλη της συγκεκριμένης βιταμίνης που υπάρχει στο χυμό του ροδιού για το σώμα μας, καθώς ενισχύει και την υγεία του δέρματος, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την επούλωση των πληγών.

Υπέρταση

Όσο η αρτηριακή μας πίεση διατηρείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Φυσικά, οι διατροφικές μας επιλογές παίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο και το ρόδι μπήκε στην πρώτη γραμμή της προστασίας από την υπέρταση. Τα  σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Phytotherapy Research, μόλις 150 ml χυμός ροδιού τη μέρα για δύο εβδομάδες μείωσε αποτελεσματικά την υπέρταση  των συμμετεχόντων.

Αρθρίτιδα

Ο χυμός ροδιού έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που δρουν καταπραϋντικά στη φλεγμονή που προκαλείται στις αρθρώσεις και θεωρείται τρόφιμο-σύμμαχος στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας.

Μνήμη

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιευθηκε στο Journal Neurobiol Dis, ο χυμός του ροδιού ενισχύει τη μνήμη και συμπεριλαμβάνεται στα τρόφιμα- συμμάχους κατά της μάχης με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…