Ο Καρκινόδρακος

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ο ΚαρκινόδρακοςΑπό την Ελληνοεκδοτική και με τη στήριξη του Συλλόγου «Φλόγα» κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Ο Καρκινόδρακος του Χρήστου Σίνη σε εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου. Με αξιοθαύμαστο τρόπο προσεγγίζει ένα ευαίσθητο θέμα που ταλανίζει πολλά παιδιά ανά τον κόσμο. Τον καρκίνο.

Σε μια χώρα μακρινή που τη λέγανε Ατλαντίδα

ζούσε μια αγαπημένη οικογένεια.

Ο χρόνος κυλούσε γλυκά και ανέμελα.

Κάθε τικ και κάθε τακ του μύριζε ζωή.

Ώσπου μια μέρα, από εκείνες

που δεν θέλεις να σκέφτεσαι

–μα δεν ξεχνάς ποτέ–,

εμφανίστηκε ένας δράκος…

Αλλιώτικος…

Μία ιστορία Δύναμης και Ελπίδας που εξυμνεί τη Φλόγα της ανθρώπινης ψυχής.

Ξεφυλλίστε το βιβλίο εδώ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα μέσα από το έργο του στη «Φλόγα»

Ο Χρήστος Σίνης γεννήθηκε το 1958 στην ορεινή Ναυπακτία. Σήμερα ζει και εργάζεται ως γιατρός στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Δεν είναι κατ’ επάγγελμα συγγραφέας. Από το 1999 είναι μέλος της «Φλόγας» αφιερώνοντας τον χρόνο του στην οικογένειά του και στα παιδιά με καρκίνο. Λαμβάνει μέρος σε δραστηριότητες, συνέδρια και ημερίδες με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και διαβίωσης των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σίνη κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι πάνω από 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν έχουν πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά από καρκίνο. Άρα κρίνεται αδήριτη η ανάγκη της εκπαίδευσης και της συνεχής ενημέρωσης των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και της σωστής ενημέρωσης των γονιών.

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική προέλευση. Γι’ αυτό η «Φλόγα» προσπαθεί και με τη βοήθεια όλων μας πρόκειται να βοηθηθούν τα παιδιά όλου του κόσμου.

Η Ελληνοεκδοτική με κοινωνική υπευθυνότητα επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα ελπίδας:

Ας στηρίξουμε όλοι, ηθικά και υλικά, το έργο του συλλόγων γονέων «ΦΛΟΓΑ».

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας.

Η «Φλόγα»

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα με γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Πάτρα Βέροια, Βόλος, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Κυπαρισσία, Λάρισα, Πρέβεζα, Ρόδος, Ναύπακτος και Τρίκαλα). Αποκλειστικές πηγές χρηματοδότησης οι δωρεές των μελών της και χιλιάδων ευαισθητοποιημένων φίλων και φορέων.

Η «Φλόγα» αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ζωή και την Υγεία, για την ποιότητα ζωής τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία και για να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η Φλόγα θα συνεχίσει:

Όσο ο καρκίνος σκοτώνει το ένα από τα τρία παιδιά που νοσούν.

Όσο ο καρκίνος θεωρείται επάρατος και όσο ο λαός μας φοβάται ακόμα και να προφέρει το όνομα του.

Όσο η πολιτεία δεν ανταπεξέρχεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της.

Ομιλία κ. Χρήστου Σίνη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου 15 Φεβρουαρίου

https://www.youtube.com/watch?v=_UibO1lGlk0

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…