Ο ήρωας της Ξάνθης!

Συντάκτης: Evelina Petriti

Ένας λοχίας σώζει από βέβαιο θάνατο το συμπολίτη του, γίνεται ο ήρωας μιας πόλης και ένας άνθρωπος που μας εμπνέει!

Το περιστατικό

Ένας άντρας γύρω στα 60 βρίσκεται στο μπαλκόνι του, όταν ξαφνικά ζαλίζεται. Χάνει την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να κρεμαστεί από τα κάγκελα του μπαλκονιού και να παλεύει να μην πέσει στο κενό. Η σύζυγός του πανικόβλητη ουρλιάζει βοήθεια! Εκείνη τη στιγμή στο απέναντι σπίτι ένας πατέρας με τα δυο του παιδιά γυρνούν από τη βόλτα τους. Ο πατέρας μόλις έχει προλάβει να ανοίξει την πόρτα…

Ο ήρωας της Ξάνθης!

Εικόνα από τη στιγμή της διάσωσης που τραβήχτηκε από το κινητό περαστικού.

Ηρωική φύση

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως παραδέχεται ο λοχίας ΕΠΟΠ Πεζικού Χρήστος Γκιαουράκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Ena Channel.

Κατευθύνθηκε σε ένα μαγαζί εκεί κοντά, το οποίο διατηρεί ένας οικογενειακός του φίλος, άφησε τα παιδιά υπό την επίβλεψή του και αμέσως έτρεξε να βοηθήσει.

Ωστόσο, η πόρτα της κεντρικής εισόδου της πολυκατοικίας καθώς και του διαμερίσματος ήταν κλειδωμένες και κανένας δεν του άνοιγε. Αναγκάστηκε λοιπόν να τις σπάσει και τις δύο, τραυματίζοντας τον ώμο του. Αδιαφόρησε για τον δικό του τραυματισμό και βγήκε αμέσως στο μπαλκόνι.

Στην αρχή προσπάθησε να αρπάξει τον άντρα από την πλάτη. Ήταν μόνος του. Η σύζυγος του θύματος είχε παραδοθεί στον πανικό και αδυνατούσε να βοηθήσει. Για σαράντα δευτερόλεπτα ο λοχίας πάλευε ολομόναχος να τον τραβήξει. Κάποια στιγμή εμφανίζονται άλλοι δυο άντρες. Τον βοηθούν. Τραβούν και οι τρεις μαζί τον άντρα που κρεμόταν από τα κάγκελα και τον ξαναβάζουν μέσα στο μπαλκόνι. Ο άτυχος άντρας όμως δευτερόλεπτα μετά τη διάσωσή του παθαίνει καρδιακό επεισόδιο.

Ο λοχίας του κάνει ΚΑΡΠΑ, (τεχνική καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης) που έχει διδαχθεί στο στρατό. Κατορθώνει να τον επαναφέρει και παραμένει στο πλευρό του μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Στη συνέχεια δέχτηκε κι εκείνος τις πρώτες βοήθειες στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ευτυχώς η περιπέτεια αυτή είχε αίσιο τέλος και ποιος ξέρει ίσως οι δυο γείτονες αυτή τη στιγμή να είναι στην αρχή μιας φιλίας!

Ο ήρωας της Ξάνθης!

Ο υπουργός συγχαίρει το λοχία για την ανδρεία και το θάρρος του!

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δε θα μπορούσε φυσικά να μη συγχαρεί τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Χρήστο Γκιαουράκη, δίνοντάς του τιμητική πλακέτα για το θάρρος που επέδειξε.

Ακολουθεί βίντεο της διάσωσης που τραβήχτηκε από κινητό περαστικού:

Πηγές: Ena Channel, XanthiTimes.gr

Συντάκτης: Evelina Petriti,

Influence:

Storyteller