Ο ήλιος θεραπεύει το άσθμα!

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Ο ήλιος θεραπεύει το άσθμα!Δεν χρειαζόμαστε ιατρικές επιβεβαιώσεις για να καταλάβουμε πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μας μια βόλτα στη λιακάδα και μια ελεγχόμενη ηλιοθεραπεία. Η έρευνα, όμως, των καθηγητών του κολλεγίου Κινγκς στο Λονδίνο δίνει και μια επιστημονική χροιά στις ευεργετικές συνέπειες του ήλιου, όσον αφορά τους πάσχοντες από άσθμα. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βελτιώσει εντυπωσιακά την κατάστασή τους, μέχρι και να τους θεραπεύσει σχεδόν ολοκληρωτικά από την ασθένεια που τους ταλαιπωρεί.

Όλα έχουν να κάνουν με τη βιταμίνη D, η οποία παράγεται στον οργανισμό από την έκθεση στον ήλιο. Οι έρευνες απέδειξαν ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη χαλαρώνει ένα υπερδραστήριο κομμάτι του ανοσοποιητικού συστήματος, που προκαλεί την ασθένεια. Οι άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα συχνά δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και είναι πολύ πιο επιρρεπείς σε ιώσεις και προσβολή του οργανισμού τους από διάφορες άλλες ασθένειες, που έχουν σχέση συνήθως με τους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα.

Ο ήλιος θεραπεύει το άσθμα!Η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Κάθριν Χοριλόβιτς παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στην τελευταία έκδοση της ιατρικής επιθεώρησης “Journal of Allergy and Clinical Immunology”. Ύμφωνα με αυτά, η βιταμίνη D είναι ικανή να περιορίσει τα όρια της ουσίας Interleukin-17, η οποία ευθύνεται για το άσθμα. Οι έρευνες έγιναν σε 28 ασθενείς, οι οργανισμοί των οποίων δεν ανταποκρίνονταν στη θεραπεία των στεροειδών, τη μοναδική δοκιμασμένη θεραπεία που υπάρχει σήμερα για την ασθένεια. Τα φάρμακα, όμως, αποδεικνύεται ότι δεν αποδίδουν σε όλους τους ασθενείς.

Η Δρ. Χορίλοβιτς τονίζει, βέβαια, ότι η θεραπεία με τεχνητή χορήγηση βιταμίνης D στον οργανισμό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς θα χρειαστούν κι άλλα πειράματα και τεστ κατά τη διάρκεια του 2013. Παροτρύνει, όμως, όσους πάσχουν από την ασθένεια να τεστάρουν μόνοι τους τον οργανισμό τους με το να εκθέτουν το σώμα τους στον ήλιο, χωρίς βέβαια να το παρακάνουν, και τονίζει ότι σύντομα θα δουν θετικά αποτελέσματα ειδικά στον τομέα της αναπνοής.

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…