O Γιώργος Νταλάρας στο Christmas Theater την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου σε μια μεγάλη εορταστική συναυλία!

Συντάκτης: Flowmagazine

Τραγούδια για τη θάλασσα και τους θαλασσινούς: μελοποιημένα ποιήματα από μεγάλους συνθέτες, νέα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί καθώς και τραγούδια “κειμήλια” της λαϊκής και της δημοτικής μας παράδοσης, που παραμένουν στα χρόνια αξεπέραστα.

 

Η θάλασσα, περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο μας εμπνέει, μας συγκινεί μας καθορίζει. Ειδικότερα στο  τραγούδι μας, αποτέλεσε κυρίαρχο σημείο αναφοράς ανά τους αιώνες.

 

Στη  συναυλία αυτή παρουσιάζονται οι θάλασσες των ποιητών μαζί με τραγούδια από την προφορική μας  παράδοση.

 

Μέρος του προγράμματος δικαιωματικά ανήκει στα θαλασσινά τραγούδια των συνθετών και των στιχουργών που υπήρξαν μέντορες, σηματωροί και  συνοδοιπόροι για τον Γιώργο Νταλάρα.

Για άλλη μια φορά ανοίγει διάλογο  με τις νεότερες γενιές και μοιράζεται τη σκηνή, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με όσους έχουν το χάρισμα αλλά και τη θέληση να στηρίξουν το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού.

 

Κι αν οι περισσότεροι διανύουμε την περίοδο των γιορτών μαζί με όσους αγαπάμε, η σκέψη μας είναι κοντά στους ναυτικούς μας που θα είναι μακριά απ’ τους δικούς τους ανθρώπους.

 

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας σ’ όλο τον κόσμο από τη «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ για να φτάσει το σήμα της σε όλους τους Έλληνες Ναυτικούς.

 

 O Γιώργος Νταλάρας στο Christmas Theater την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου σε μια μεγάλη εορταστική συναυλία!

Τρόποι  ακρόασης της Φωνής της Ελλάδας:
Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat 4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store
Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

 Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Ένα κείμενο του Λευτέρη Παπαδόπουλου
Το τραγούδι δεν γράφεται μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα.

Γράφεται από τη ζωή, και η δική μας η ζωή, των Ελλήνων, ανασαίνει, ταξιδεύει, ερωτεύεται, με τη θάλασσα. Αναρίθμητα είναι τα τραγούδια που μιλάνε για τη θάλασσα. Τα νησιώτικα, ιδίως, μυρίζουν αρμύρα, ήλιο, κύμα, ψαροκάικα. Και γράφοντας «μυρίζουν», το εννοώ: η θάλασσα η ελληνική ευωδιάζει. Ιδίως το καλοκαιράκι, που φοράει τα πράσινα και τα γαλάζια της και ονειρεύεσαι χρυσά κορίτσια και μελαχρινά αγόρια.

 

Έχω γράψει κι εγώ, πολλά τραγούδια για τη θάλασσα. Έναν δίσκο μου, μάλιστα, με τον Μάνο Λοΐζο, τον βάφτισα «Θαλασσογραφίες». Μιλάμε, εκεί, για δελφίνια και για γοργόνες, για αγάπες και πανηγύρια και συνεχίζουμε, σ’ έναν άλλο δίσκο -«Να ’χαμε τι να ’χαμε»- με καπηλειά των λιμανιών, με πρώην ναυτικούς που αφηγούνται παραμύθια και κατορθώματα, για φύκια, ναυάγια παλιά και χαμένα παλικάρια.

 

Η θάλασσα, είναι ο «ζωτικός χώρος» όλων μας. Την τραγουδάμε αιώνες τώρα. Από τη εποχή του Όμηρου. Για τα καπρίτσια και την οργή της. Μα, πιο πολύ, για την ομορφιά της. Που είναι μοναδική. Και δεν έχει τελειωμό. Ομορφιά άνευ ορίων και άνευ όρων.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ: Θαλασσάκι μου..
ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στις 20.30
CHRISTMAS THEATER
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
VIP: 48 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 42 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 36 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 30 ευρώ
Δ ΖΩΝΗ: 22 ευρώ
Ε ΖΩΝΗ: 15 ευρώ / φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων: 13 ευρώ
ΑΜΕΑ: 13 ευρώ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700)
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια πληροφορίες: 211 7701700

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 211 7701700, www.viva.gr & www.ct.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…