Ο ευκολότερος τρόπος οργάνωσης των προϊόντων ομορφιάς σας

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Όλοι έχουμε μια υποθετική λίστα με τα πράγματα που θα κάναμε αν είχαμε τον χρόνο και οι πιθανότητες είναι ότι ένα από τα στοιχεία γραμμής είναι να οργανώσουμε επιτέλους τα πολλά και πολλά προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Καλά νέα: δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από τώρα.
Καλύτερα νέα είναι: το κάνουμε απλό, εύκολο και γρήγορο.
Και το καλύτερο από όλα: το μόνο που χρειάζεστε είναι μικρές ή μεγάλες τσάντες/νεσεσερ με διαφάνεια, ή όπως αλλιώς λέγονται PVC (Πολυβινυλοχλωρίδιο).

Όχι μόνο τα διαυγή πάνελ από PVC σας επιτρέπουν να εντοπίσετε εύκολα αυτό που χρειάζεστε, αλλά και να καθαρίσετε, να αποθηκεύσετε και να ταξιδέψετε εύκολα.

Βήματα οργάνωσης των καλλυντικών μας

Απογραφή

Ξεκινήστε ρίχνοντας μια ματιά σε όλα όσα έχετε, και κάντε δύο σωρούς: ένα από τα πράγματα που θέλετε να κρατήσετε και ένα άλλο για να πετάξετε. Δεν το έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και χρόνια; Πετάξτε το. Έχετε το ίδιο προϊόν αλλά χρησιμοποιείτε το ένα; Πετάξτε το.

Αυτό το δώρο που πήρες δεν ταιριάζει στο δέρμα σου; Πετάξτε το.

Βεβαιωθείτε ότι όλα που διατηρείτε είναι σε καλή κατάσταση. Τα παλιά και ληγμένα αντικείμενα πρέπει να πεταχτούν.

Κατανομή με βάση τη συχνή χρήση

Τώρα που περιορίσατε τα προϊόντα ομορφιά σας, διαχωρίστε τα υπόλοιπα αντικείμενα με βάση τη συχνότητα χρήσης τους. Μπορείτε να τοποθετείτε τα αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν σε μία σακούλα – αυτά είναι τα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος που αναζητάτε καθημερινά. Σκεφτείτε: τη βασική ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα ή το ενυδατικό χειλιών σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε τακτοποιήσει τα βασικά σας προϊόντα και να αποθηκεύσετε τα υπόλοιπα.

Ομαδοποιήστε ανά κατηγορίες

Τα υπόλοιπα προϊόντα είναι αυτά που δεν χρησιμοποιείτε συνεχώς, αλλά είναι σε καλή κατάσταση. Ας δημιουργήσουμε διαφορετικούς σωρούς με βάση τις κατηγορίες και τη χρήση. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε ευρύτερα και να περιορίσετε, όπως απαιτείται. Εάν δεν έχετε έναν τόνο προϊόντων, μπορείτε να οργανώσετε μόνο από το μέρος χρήσης, δηλαδή μια τσάντα για το πρόσωπο, μια άλλη για τα μάτια, τα χείλη και ούτω καθεξής.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλώς μια θήκη για «μάτια», δοκιμάστε να χωρίσετε με υποκατηγορίες, όπως βλεφαρίδες, μάσκαρες, σκιές κ.λπ και έτσι να τα οργανώσετε.

Εάν έχετε πολλά από ένα πράγμα, για παράδειγμα χείλη, μπορείτε επίσης να τα χωρίσετε ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσετε ξεχωριστά σακουλάκια με βάση τα χρώματα (π.χ. κόκκινα κραγιόν), υφές (ματ κραγιόν) ή εποχές (παχύτερες ενυδατικές κρέμες για χειμώνα και ελαφρύτερες για το καλοκαίρι).

Αυτά είναι μόνο λίγες από τις ιδέες και τους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την οργάνωση των προϊόντων ομορφιάς σας. Όλα αυτά αφορούν τι σας ταιριάζει με βάση τα προϊόντα σας και πώς θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Και τελειώσατε! Αν και δεν χρειάζεται να αναδιοργανώνετε, μπορείτε να ενημερώνετε την ‘’ντουλάπα’’ των προϊόντων ομορφιάς σας εποχιακά.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.