Ο «Έτερος εγώ» επιστρέφει με νέα υπόθεση

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

«Έτερος εγώ»: Η σειρά μυστηρίου που ακόμα και το Netflix δεν μπόρεσε να αγνοήσει. Η σειρά που θα σας καθηλώσει και θα σας εκπλήξει.

Το Netflix και οι καινοτόμες σειρές του έχουν πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σειρές που έχουν προκαλέσει έντονα συναισθήματα και έχουν προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

Μια από τις σειρές η οποία θα μπορούσε να προβάλλεται στη δημοφιλή πλατφόρμα, αλλά τελικά δεν επετεύχθη η συνεργασία, είναι το «Έτερος Εγώ».

Δείτε λοιπόν γιατί αξίζει να τη δείτε.

Πλοκή

Η σειρά αποτελεί συνέχεια της ομώνυμης ταινίας, όπου ο πρωταγωνιστής, ο εγκληματολόγος Δημήτρης Λαΐνης,εξιχνιάζειτηνυπόθεση ενός serialkiller, ο οποίος χρησιμοποιεί μαθηματικές μεθόδους του Πυθαγόρα για να σκοτώνει τα θύματα του. Μάλιστα στον τόπο κάθε εγκλήματος βρίσκεται ένας αριθμός και ένα ρητό του μεγάλου φιλοσόφου της αρχαιότητας.

Ο «Έτερος εγώ» επιστρέφει με νέα υπόθεση

Αρχικά η ελληνική αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει την υπόθεση μιας δολοφονίας σε ένα ψυχιατρείο. Όλα δείχνουν πως αυτή η δολοφονία αποτελούσε μια πράξη, η οποία έγινε λόγω της ψυχικής κατάστασης του δολοφόνου-ασθενή.

Σύντομα όμως όλα παίρνουν άλλη τροπή, όταν οι πρωταγωνιστές συνειδητοποιούν ότι ο δολοφόνος σκοτώνει σύμφωνα με τους άθλους του Θησέα. Έτσι λοιπόν πρέπει να ακολουθήσουν τα στοιχεία και να λύσουν ένα παζλ, το οποίο σχετίζεται με την ελληνική μυθολογία και θα προκαλέσει την εξυπνάδα, την επινοητική τους ικανότητα και την αντίληψή τους.

Στον επόμενο κύκλο, αφού ανακαλύψουν τον δολοφόνο, την προσοχή της αστυνομίας θα προκαλέσει ένας άλλος δολοφόνοςπου σκοτώνει με ακόμα πιο βάναυσους τρόπους τα θύματά του. Ενώ η αστυνομία ανασυγκροτείται μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου αρχηγού της, αποκαλύπτεται ξανά το μοτίβο που ακολουθεί ο νέος κατά συρροή δολοφόνος.                         

Ποιο είναι αυτό; Όλα του τα θύματα έχουν στο σώμα τους το τατουάζ με το κεφάλι της μυθικής Μέδουσας. Ένα ανελέητο κυνήγι ξεκινά με τους πρωταγωνιστές να είναι πλέον αντιμέτωποι με μια δύναμη που φαίνεται να είναι ανώτερή τους.

Ο «Έτερος εγώ» επιστρέφει με νέα υπόθεση

Γιατί αξίζει να τη δείτε

Πέρα από το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί μια επίλεκτη ομάδα ηθοποιών, όπως ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Δημήτρης Καπετανάκος, ο Τάσος Νούσιας και  ο Πέτρος Λαγούτης, η σειρά έχει καταφέρει να πετύχει ένα βασικό γνώρισμα που κάθε ταινία μυστηρίου πρέπει να έχει: δεν είναι προβλέψιμη και γι’ αυτό είναι καθηλωτική. Δημιουργεί ένα σκοτεινό κλίμα με εικόνες αρκετές φορές σκληρές αλλά ταυτόχρονα συνθέτει ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την ελληνική μυθολογία, οι πρωταγωνιστές πρέπει αρκετές φορές να βρουν τη σημασία πίσω από όλες τις πράξεις του δολοφόνου και να ψάξουν βαθιά στο νόημα των αρχαίων μύθων.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης δίνει στον ρόλο του εγκληματολόγου μια άλλη διάσταση, ενώ γενικότερα όλοι οι ηθοποιοί έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτήν τη σειρά.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.