Ο εφιάλτης της βαλίτσας

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ο στόχος σας είναι συγκεκριμένος. Κάθε καλοκαίρι έχετε βαλθεί να σέρνετε πίσω σας μία βαλίτσα με όλη την ντουλάπα σας. Κάθε φορά που επιστρέφετε σας ακολουθεί ένα περίεργο συναίσθημα γύρω από την πρακτική αυτή. Και αναρωτιέστε πάλι. Γιατί πήρα τόσα πράγματα; Και την επόμενη χρονιά τα ίδια σαν να ανταγωνίζεστε την προηγούμενη. Ήρθε η ώρα να δώσετε τέλος στον εφιάλτη της βαλίτσας σας.

Φυσικά, λαμβάνουμε υπόψη ότι το στιλ και οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές στα ταξίδια. Έτσι, προτού αναστατωθείτε από τις παρακάτω προτάσεις, να θυμάστε ότι είναι μόνο προτάσεις. Αφήστε σπίτι μερικά από τα ακόλουθα αντικείμενα και σας υποσχόμαστε ότι δεν θα σας λείψουν!

Αφήστε πίσω το σαλόνι ομορφιάς σας

Εάν χρησιμοποιείτε οκτώ διαφορετικά προϊόντα για να δαμάσετε τις άγριες ​​μπούκλες σας ή διαθέτετε ένα ολόκληρο σύστημα προϊόντων για την περιποίηση του προσώπου σας, επιλέξτε τα προϊόντα που πραγματικά σας χρειάζονται. Πραγματικά, δεν θέλετε να μεταφέρετε έναν στρατό προϊόντων ομορφιάς. Σωστά; Να είστε σίγουρες ότι δεν πρόκειται να μοιάζετε με ιθαγενή στις φωτογραφίες σας, αν χρησιμοποιείτε conditioner μετά τη θάλασσα.

Ρούχα, λίγα ρούχα

Τα ρούχα τείνουν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος στις βαλίτσες των ταξιδιωτών. Κανείς δεν θέλει να ξεμείνει από καθαρό εσώρουχο στη μέση του τροπικού δάσους της Βραζιλίας, αλλά είναι δυνατό να βρείτε μία ισορροπία μεταξύ δύο άκρων, του ίδιου ντυσίματος σε όλο το ταξίδι και της αλλαγής ρούχων τρεις φορές την ημέρα ως celebrity.

Χρήσιμα tips

  • Πακετάρετε ρούχα σε ουδέτερα χρώματα που μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε, και παπούτσια για όλες τις ώρες.
  • Ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες στον τόπο προορισμού σας, πριν φύγετε, και πακετάρετε αναλόγως. Αν ο καιρός αποκλίνει σημαντικά από τις προβλέψεις, μπορείτε να αγοράσετε ένα πουλόβερ ή μία ζακέτα από εκεί και να τα κρατήσετε ως ενθύμιο.
  • Πολλές εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών πωλούν μικρά πακέτα απορρυπαντικών για ρούχα. Αφιερώστε μόνο λίγα λεπτά για να τα πλύνετε στον νεροχύτη του ξενοδοχείου.

Οι κόκκινες, οι πράσινες, οι θαλασσιές σου οι χάντρες…

Πόσα ακόμη κολιέ θα πάρεις μαζί σου; Η΄ μήπως δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου στις διακοπές χωρίς το γαμήλιο δαχτυλίδι της γιαγιάς ή το ακριβό ρολόι σου; Είναι σοφή απόφαση να αφήσετε τα ακριβά κοσμήματα στο σπίτι σας σε μία θυρίδα, καθώς διαφορετικά αποτελείτε εύκολο στόχο ως τουρίστες στους κλέφτες. Μπορεί εσείς να έχετε την εντύπωση ότι λανσάρετε μόδα, στους εγκληματίες, όμως, λανσάρετε ευκαιρίες.

Χρήσιμα tips

  • Εάν είστε κάθετοι στο να πάρετε μαζί σας κάποια κοσμήματα, τότε δεν έχετε παρά να τα φυλάξετε στις θυρίδες του ξενοδοχείου.

Μην πακετάρετε τα gadget σας

Αυτή η ενότητα ισχύει για όσους έχουν πάρει μαζί τους σε διακοπές αντικείμενα όπως φορητά DVD players, καφετιέρες, συστήματα συναγερμού για την πόρτα του ξενοδοχείου, ηλεκτρονικούς μεταφραστές… Ο ορισμός της «αναγκαιότητας» ανάβει με φωτεινά λαμπάκια! Έτσι, είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε αν πραγματικά χρειάζεστε τη συσκευή με τους ήχους βροχής για να σας πάρει ο ύπνος κάθε βράδυ στην περίπτωση που η βαλίτσα σας αποτελέσει στόχο κλοπής.

Χρήσιμα tips

  • Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένες συσκευές μπορεί να απαιτούν περισσότερο χώρο στη βαλίτσα σας από ό, τι θα περιμένατε. Πράγματι, για να τεθούν σε λειτουργία, μπορεί να χρειαστεί να συσκευάσετε μπαταρίες ανταλλακτικά, φορτιστές ή μετασχηματιστές ρεύματος και μετατροπείς (για ταξίδια στο εξωτερικό).

Μην πακετάρετε πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε εκεί

Απλά αντικείμενα, όπως ασπιρίνες, σαμπουάν, αφρόλουτρο, ασετόν, επιπλέον ξυράφια μπορούν να αγοραστούν από τα καταστήματα του προορισμού σας. Μην ξεχνάτε ότι το βάρος τους μπορεί να μετατρέψει τη βαλίτσα σας σε χρυσή, αφού θα έχετε ξεπεράσει το επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών.

  • Να θυμάστε ότι αν αποφασίσετε να αγοράσετε πολλά πράγματα από τις διακοπές σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε χώρο στη βαλίτσα σας για την επιστροφή τους στο σπίτι. Πάντως, η αγορά τους σε μικρή συσκευασία εξασφαλίζει χώρο και χρήμα.
  • Μπορείτε να αγοράσετε περιοδικά και εφημερίδες στο αεροδρόμιο, αντί να τα μεταφέρετε από το σπίτι σας.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…