Ο δεκάλογος του online dating

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο δεκάλογος του online datingΓνωρίζετε ότι μόνο μία στις τρεις σχέσεις που ξεκινούν μέσω διαδικτύου αντέχει στο χρόνο κι εξελίσσεται σε «κανονική» σχέση; Η τελευταία έρευνα που έκαναν μαζί οι πέντε πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες για ραντεβού στις ΗΠΑ δείχνουν μεγάλη… ισορροπία μεταξύ των πιθανοτήτων: Το 33% των σχέσεων εξελίσσεται, άλλο ένα 33% διαλύεται στις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες καλύτερης γνωριμίας και στο υπόλοιπο επίσης 33% η… συνταγή χαλάει κατά τη διαδικασία ανταλλαγής μηνυμάτων για… καλύτερη γνωριμία. Οι ιστοσελίδες αυτές για να αυξήσουν τα… ποσοστά επιτυχίας δημιούργησαν τον δεκάλογο του σωστού online dating! Με άλλα μπορεί να συμφωνήσετε και με άλλα να διαφωνήσετε…

10. Τοποθετήστε τη σωστή φωτογραφία.

Αν θέλετε η σχέση σας να εξελιχθεί και να μην μείνει… ιντερνετική, δεν πρέπει να βάζετε φωτογραφίες που… δεν σας μοιάζουν (μικρότερης ηλικίας, λιγότερων κιλών κτλ.). Οποιοι διαβάζουν το προφίλ σας δημιουργούν και μία εικόνα και δεν υπάρχει τίποτα πιο… ξενερωτικό σε μια σχέση από το να ξεκινάει μ’ ένα ψέμα, ειδικά σε θέμα εμφάνισης. Οι «κανονικές» φωτογραφίες μπορεί να προσελκύσουν λιγότερους, αλλά μ’ αυτούς που θα ενδιαφερθούν ξέρετε ότι έχετε ελπίδες.

Ο δεκάλογος του online dating9. Μην κοκορεύεστε.

Ακόμα κι αν αισθάνεστε σημαντικοί, μην το δείχνετε με όσα γράφετε. Δεν ξέρετε ποιο αποτέλεσμα μπορεί να έχουν τα λεγόμενά σας. Οι άλλοι μπορεί να σας πάρουν για φανφαρόνο ή, ακόμα χειρότερα, για μυθομανή! Ξεκινήστε χαλαρά κι αφήστε μέσω της συζήτησης να φανούν οι γνώσεις, η καλλιέργεια, το χιούμορ σας. Μην βιάζεστε να δείξετε ποιοι είστε.

8. Μην εκνευρίζεστε.

Φυσικά όλα έχουν τα όριά τους, αλλά όταν… αρπάζεστε με το παραμικρό, ακόμα κι αν ο τσακωμός δεν είναι άμεσος με το πρόσωπο που μιλάτε, δίνετε λανθασμένη και πολύ αρνητική εικόνα. Δεν είναι σωστό, βέβαια, να καμουφλαριστείτε εντελώς και να δείχνετε ένα ήρεμο πρόσωπο ενώ δεν είστε, αλά προσπαθήστε να καλμάρετε τα νεύρα σας. Μην φοβηθείτε να πληροφορήσετε τον άλλο για ό,τι σας ενοχλεί, αν πει ή κάνει κάτι τέτοιο.

7. Μην το παρακάνετε στην καχυποψία.

Ωραία, είχατε κάποιες κακές εμπειρίες στο παρελθόν, από άλλους χρήστες που αποδείχτηκαν ψεύτες και σας κορόιδεψαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι, οπότε δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζετε έτσι. Αν κλείσετε σαν στρείδι να γνωρίζετε ότι πολύ λίγοι θα βρεθούν με την υπομονή να σας… ανοίξουν. Και είναι άδικο γι’ αυτούς, επειδή οι ίδιοι δεν φταίνε σε τίποτα και πληρώνουν κακές εμπειρίες σας με κάποιους άλλους.

Ο δεκάλογος του online dating6. Θετικά μηνύματα.

Αν καθίσετε μπροστά στον υπολογιστή σας με κακή διάθεση, αυτή θα βγει και στα μηνύματα που θα γράψετε και στην όλη «συμπεριφορά» σας. Φτιάξτε μια καλή εικόνα στο μυαλό σας για το τι πρόσωπο θέλετε να γνωρίσετε και απαντήστε στα μηνύματα με θετική διάθεση. Αμέσως θα δείτε τις επαφές σας να εξελίσσονται και τις επιλογές σας να αυξάνονται.

5. Μην έχετε τεράστιες προσδοκίες.

Όχι, ο Τζορτζ Κλούνει και η Μόνικα Μπελούτσι έχουν άλλα πράγματα να ασχοληθούν από το να… κλείνουν online ραντεβού. Αν φτιάξετε στο μυαλό σας το τέλειο, δεν θα ικανοποιηθείτε ποτέ και ενδεχομένως να πληγώσετε και ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Προσπαθήστε να βρείτε κάτι ανάλογο με αυτά που κι εσείς έχετε να προσφέρετε και σε ηλικία και σε εμφάνιση. Ετσι γρήγορα οι σχέσεις από online μπορούν να γίνουν «κανονικές».

Ο δεκάλογος του online dating4. Μην κοιτάτε μόνο την εμφάνιση.

Πολλές φορές, τις περισσότερες ίσως, μια φωτογραφία φτάνει και περισσεύει για να μας πείσει να στείλουμε μήνυμα. Κι όμως η εμφάνιση δεν είναι το παν. Θα το διαπιστώστε, σκληρά ίσως, αν προσπαθήσετε να κάνετε σχέση με τον κούκλο/την κούκλα που είδατε στην οθόνη σας και να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε τίποτα, μα τίποτα κοινό. Αν θέλετε σχέση που να προχωρήσει κι όχι ευκαιριακό σεξ καλό είναι να διαβάζετε και το υπόλοιπο προφίλ πριν στείλετε μήνυμα γνωριμίας.

3. Σκεφτείτε τα μηνύματα.

Τα λόγια που γράφετε όταν πατήσετε το “Send” έχουν φύγει και δεν ξαναγυρνούν. Κι επειδή πρόκειται για γραπτό λόγο μπορούν εύκολα να… παρεξηγηθούν. Πριν στείλετε ένα μήνυμα διαβάστε το πάλι. Βεβαιωθείτε ότι είστε σαφείς και δεν αφήνετε κανένα περιθώριο «δεύτερης ανάγνωσης». Πολλές σχέσεις έχουν καταστραφεί από τέτοια «άστοχα» μηνύματα, ειδικά στην αρχή.

2. Μην αγνοείτε τα «σημάδια».

Οσο ειλικρινείς κι αν είστε, το σίγουρο είναι πως στο προφίλ σας θα υπερτονίζετε τα καλά σας στοιχεία και θα αποσιωπάτε τα κακά (το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη φωτογραφία π.χ. βάζετε αυτή που σας κολακεύει περισσότερο). Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι. Οπότε έχετε τα… ραντάρ σας ανοιχτά, ειδικά αν γνωρίσετε κάποιο πρόσωπο με το οποίο πάει να γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή συνομιλία. Σύντομα θα στείλει κάποια «διορθωτικά» στοιχεία, που μπορεί να λέγονται πλαγίως, αλλά σίγουρα σκιαγραφούν διαφορές σε σχέση με το προφίλ. Εκτιμήστε τις αναλόγως και μην μένετε σ’ αυτό που βλέπετε.

Ο δεκάλογος του online dating1. Μην βιαστείτε για «ζωντανό» ραντεβού.

Ο ενθουσιασμός μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Μην βιαστείτε να κλείσετε ραντεβού, αν δεν έχετε πιθανότητες αυτό να πάει καλά. Γνωριστείτε, ανταλλάξτε απόψεις, πείτε αλήθειες, τσεκάρετε ότι ταιριάζετε και δεν θα… ψάχνετε θέματα συζήτησης αγχωμένοι για να σπάσετε τη βουβαμάρα και μετά τολμήστε το.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…