Ο Bill Gates χρηματοδοτεί “επαναστατικά” προφυλακτικά…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

O Bill Gates χρηματοδοτεί Έξτρα ασφάλεια και απόλαυση “υπόσχονται” τα νέα προφυλακτικά από γραφένιο που χρηματοδοτεί ο Bill Gates! Μπορεί να θεωρείται “κορυφή” στην τεχνολογία, αλλά φαίνεται ότι δεν αγνοεί το σεξ και την προστασία από τα νοσήματα και τον HIV. Σκοπός του να εφευρεθούν τα προφυλακτικά της νέας γενιάς… από ένα υλικό που φέρει το όνομα “γραφένιο”, τα οποία να χαρακτηρίζονται όχι μόνο ως ανθεκτικά, αλλά και ως υπερβολικά λεπτά! Για αυτό το λόγο, η Gates Foundation προσέφερε 1 εκατ. ευρώ σε δέκα ερευνητικές ομάδες, πείθοντας τις να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να φέρουν την επανάσταση στα προφυλακτικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν το γραφένιο αναμειχθεί με το latex, που χρησιμοποιείται στα “κλασσικά” προφυλακτικά, μπορεί να δώσει ένα “τέλος” στο φόβο των σπασμένων προφυλακτικών. Άλλωστε, το γραφένιο θεωρείται το πιο λεπτό και “ισχυρό” υλικό στον κόσμο… ενώ παράλληλα ήδη χρησιμοποιείται στις οθόνες των smartphones, στα κυκλώματα των pc και στις συσκευασίες τροφίμων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το υλικό μπήκε για πρώτη φορά στο “μικροσκόπιο” από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ το 2004, με τους Andre Geim και Kostya Novoselov να κερδίζουν το Νόμπελ Φυσικής μέσα στο 2010.

Η έρευνα διεξάγεται υπό την “αρχηγία” του δρ. Aravind Vijayaraghavan από το Εθνικό ινστιτούτο γραφένιου στο Μάντσεστερ. Όπως ισχυρίζεται ο επικεφαλής της μελέτης, το σύνθετο υλικό είναι ικανό να ενισχύσει τη φυσική αίσθηση κατά τη διάρκεια του σεξ και να ενθαρρύνει τη χρήση προφυλάξεων. “Το γραφένιο προσφέρει ανθεκτικότητα και σε συνδυασμό με την ελαστικότητα του latex θα παράγει ένα προφυλακτικό με ενισχυμένη ασφάλεια και απόλαυση. Δεν βρισκόμαστε στο 2004, όπου ο κόσμος αναρωτιόταν ποιά θα ήταν η χρήση του γραφενίου στην καθημερινή ζωή”, δηλώνει ο ίδιος στη Guardian.

Βέβαια, η χρηματοδότηση “επεκτείνεται” και σε άλλες έρευνες για τα προφυλακτικά ανά τον κόσμο, με ένα πρόγραμμα της Νοτίου Αφρικής να ψάχνει για εφαρμογή με μια μόνο κίνηση. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο του Cambridge ασχολείται με τη μελέτη ενός προφυλακτικού που θα σφίγγει κατά τη διάρκεια του σεξ. Με άλλα λόγια, οι ιδέες των ερευνητών ποικίλλουν…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.