Ο απόλυτος οδηγός για μια ζωή χωρίς άγχος

Συντάκτης: Σταματία Καπετάνιου

Η ζωή πλέον τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, η καθημερινότητα όλων πλέον είναι μόνο υποχρεώσεις, ενώ ξεχνούν το δικαίωμα να ζήσουν. Πόσες φορές έχεις αισθανθεί πως κάτι δεν πάει καλά, πως καταρρέει ο κόσμος σου, πως δεν υπάρχει λύση; Να σου πω κάτι; Υπάρχει! Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άγχους.

1. Πρόγραμμα

Τα πάντα είναι θέμα προγραμματισμού. Μπορείς να καταγράφεις κάπου τις υποχρεώσεις σου από την προηγούμενη ημέρα για την επομένη. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζεις τις προτεραιότητές σου και τις ευθύνες σου και θα οργανώνεις τον χρόνο σου.

2. Βρες χρόνο για τον εαυτό σου

Ακόμα και μια ώρα την εβδομάδα είναι αρκετό. Πήγαινε γυμναστήριο, ξεκίνα ένα χόμπι, διάβασε  ένα βιβλίο κοκ.

3. Πολλές φορές κοιτάς το δέντρο και όχι το δάσος.

Εστίασε στα σημαντικά ζητήματα της ζωής. Αναρωτήσου γιατί είναι σημαντικό για εσένα, πως αισθάνεσαι γι αυτό το γεγονός; Τελικά αξίζει;

Ο απόλυτος οδηγός για μια ζωή χωρίς άγχος

4. Αποδοχή

Μια λέξη που τα λέει όλα. Αποδέξου όσα σου στέλνει η ζωή. Μην μένεις αμέτοχος πιστεύοντας πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι και μην γκρινιάζεις. Να είσαι αισιόδοξος και θυμήσου πως για όλα υπάρχει λύση

5. Δείξε τα συναισθήματά σου

Δεν είναι κακό να μιλάμε για τα συναισθήματά μας, για το πώς αισθανόμαστε, αλλά και για ότι μας ενοχλεί. Επίσης αν αισθάνεσαι πως χάνεις τη “μπάλα” δεν είναι κακό να ζητήσεις συμβουλή από κάποιον ειδικό.    

Να θυμάσαι πως εσύ κρατάς το κλειδί της ευτυχίας σου. Εσύ αποφασίζεις πως θα ζήσεις. Ευτυχισμένος ή όχι; Η απόφαση είναι δική σου και μόνο!

Συντάκτης: Σταματία Καπετάνιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.