Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Συντάκτης: Flowmagazine

o_alkinoos_ioannidis_ston_kipo_tou_megarou_mousikisΟ Αλκίνοος Ιωαννίδης, ύστερα από τις συναυλίες του στην Κύπρο, επιστρέφει στην Αθήνα με μια ιδιαίτερη συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.

Ο αγαπημένος μουσικός ερμηνεύει τραγούδια από προηγούμενους δίσκους του, μέσα από νέες ενορχηστρώσεις που βασίζονται αποκλειστικά στη χρήση εγχόρδων, νυκτών και με δοξάρι. Σε αυτές τις πρωτότυπες ενορχηστρωτικές προσεγγίσεις, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένα ιδιότυπο κουαρτέτο εγχόρδων, όπου τη θέση του α΄ βιολιού παίρνει το τρίχορδο μπουζούκι, ένα όργανο που ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (φωνή, κιθάρα, λαούτο) χρησιμοποιεί για πρώτη φορά σε συναυλίες του.

Εκτός από τη μέχρι τώρα δισκογραφία του, θα παρουσιάσει διασκευές, καθώς και τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο, τη Μικρή βαλίτσα, θυμίζοντάς πως η μουσική και το τραγούδι, σε εποχές δύσκολες όπως η τωρινή, δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά τρόπο ουσιαστικής επικοινωνίας και συνύπαρξης.

Τη σκηνή μοιράζονται μαζί του τέσσερις σολίστ που, λειτουργώντας ως ένα σύνολο με διαφορετικές μουσικές αναφορές αλλά κοινή αισθητική, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα: ο Γιώργος Καλούδης (τσέλο, λύρα), ο Μανόλης Πάππος (μπουζούκι, λαούτο), ο Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα) και ο Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο).

Στην ηχοληψία, ο Βαγγέλης Λάππας και ο Βασίλης Δρούγκας. Στους φωτισμούς, ο Κωνσταντίνος Μαργκάς.

Πληροφορίες Συναυλίας:

Ημερομηνία: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου

Ώρα Έναρξης: 20.30

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βας. Σοφίας και Κόκκαλη, Τ.: 2107282333

Τιμή Εισιτηρίου: 10 € προπώληση, 12 € γενική είσοδος

Προπώληση Εισιτηρίων: Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής // Καταστήματα ΟΤΕ και Γερμανός // On line: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=1328&showid=2873#2873

Προπώληση εισιτηρίων: 10 €

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 12 €

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…