Ο αληθινός Νίκος Αλιάγας: Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του αγαπημένου παρουσιαστή

Συντάκτης: Παναγιώτα Μίχου

Τα 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας του Νίκου Αλιάγα στο χώρο της παρουσίασης τηλεοπτικών εκπομπών αλλά και όλο το σεμνό παρασκήνιο της ζωή του παρουσιάζονται σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο γαλλικό κανάλι ΤΜC.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του πλέον επιτυχημένου δημοσιογράφου και παρουσιαστή Νίκου Αλιάγα προκαλεί σίγουρα το ενδιαφέρον καθώς μιλάμε για από τους σπουδαιότερους παρουσιαστές τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα, μιας και έχει εργαστεί και στις δύο χώρες. Στο αφιέρωμα περιγράφονται η άφιξη των γονιών του στη Γαλλία, η παιδική του ηλικία, το ξεκίνημα στην τηλεόραση, οι πρώτες επιτυχίες αλλά και οι δυσκολίες. Πάντα μετριόφρων και ταπεινός ο Νίκος Αλιάγας χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως έναν «φτωχό μετανάστη που είχε την τύχη να σπουδάσει στο Παρίσι όπως οι βέροι Γάλλοι».

Ο δημοσιογράφος που κατέκτησε δύο χώρες ως παρουσιαστής

Η καριέρα του ως δημοσιογράφου ξεκινά το 1993 στον σταθμό Euronews και στη Γαλλική Ραδιοφωνία (Radio France Internationale). Το πέρασμά του από την ελληνική τηλεόραση ήταν σύντομο, καθώς ένα τέτοιο ταλέντο δεν μπορεί να χωρέσει μόνο στη χώρα μας. Επιστροφή λοιπόν στη Γαλλία και το Star Academy το οποίο παρουσίασε για επτά τηλεοπτικές σεζόν και το οποίο εκτόξευσε στα ύψη τη δημοτικότητά του. Παράλληλα , η αγάπη του Νίκου για τη μουσική τον φέρει να παρουσιάζει και άλλα μουσικά shows: «Génération 80», «NRJ Music Awards» και «Toute la Musique qu’on aime» στο κανάλι TF1. Σήμερα , ο Ελληνο-γάλλος  παρουσιαστής  είναι ο οικοδεσπότης του «The Voice: La plus belle voix» , του «The Voice kids France», «50 minutes inside», «Après 20 heures c’est Canteloup».

Κάθε αρχή και δύσκολη

Ωστόσο, ο Ν. Αλιάγας ξεκαθαρίζει πως η αρχή δεν ήταν τόσο ονειρεμένη όσο φαίνεται. «Στην αρχή τα νούμερα τηλεθέασης του Star Academy ήταν απογοητευτικά, και “τράβηξα κουπί” χωρίς να ξέρω αν το σόου θα επιζούσε μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας. Οι κριτικές ήταν αρνητικές όχι μόνο για το σόου αλλά και εμένα τον ίδιο». Μολοταύτα το σοβαρό του στυλ και η αξιοπρέπειά του εκτιμήθηκαν  με αποτέλεσμα η εκπομπή να γίνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη γαλλική τηλεόραση,  με τον ίδιο πάντα στο τιμόνι της παρουσίασης.

Ένας πολυπράγμων άνθρωπος

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Αλιάγας ασχολείται ταυτόχρονα και με τη φωτογραφία έχοντας κάνει πάνω από δέκα εκθέσεις, τον κινηματογράφο, το τραγούδι και τις μεταγλωττίσεις. Το  2021 στο πλαίσιο των εορτασμών για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση πήρε συνέντευξη από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και παρουσίασε τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου για την ΕΡΤ1.

Ολοκληρωτικά Έλληνας και ολοκληρωτικά Γάλλος

Επιπλέον, απαντώντας σε μια ερώτηση για το εάν νιώθει Έλληνας ή Γάλλος , ο Νίκος Αλιάγας απαντά : «Δεν δηλώνω “Ελληνο-γάλλος”: Είμαι ολοκληρωτικά Έλληνας και ολοκληρωτικά Γάλλος. Έχω διπλή υπηκοότητα, είμαι απολύτως δίγλωσσος και έχω εργαστεί και στις δύο χώρες. Διανύω διαρκώς τη γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες.»

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι γονείς του παρουσιαστή εμφανώς συγκινημένοι για την τεράστια καριέρα του, η Τίνα Σίλβα, πρώην μις Βέλγιο και νυν παρουσιάστρια του καιρού στο TF1, η οποία χαρακτηρίζει τον Νίκο Αλιάγα μέντορά της και πολλοί άλλοι σήμαντικοι άντθρωποι για τη ζωή του μεγάλου παρουσιαστή. 

Συντάκτης: Παναγιώτα Μίχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.