Διατροφή για υγιή μαλλιά

Συντάκτης: Νίκος Γορνέλος, Hair-stylist

Η υγεία των μαλλιών μας εξαρτάται από την καλή διατροφή με την οποία διασφαλίζεται η παροχή όλων των θεραπευτικών ουσιών. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να βελτιώσουν ή να διατηρήσουν την κατάσταση των μαλλιών μας; Η καλύτερη μέθοδος είναι η πρόληψη και ορισμένες τροφές μας δίνουν τη δυνατότητα να θωρακίσουμε την υγεία των μαλλιών μας.

Η πρωτεΐνη στη διατροφή μας είναι ίσως το “Α” και το “Ω” για πραγματικά υγιή μαλλιά. Πηγές πρωτεϊνών είναι το άπαχο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα τυριά, τα αυγά, τα καρύδια, τα δημητριακά και τα όσπρια. Οι τροφές ολικής αλέσεως βοηθούν στο σχηματισμό κυτταρίνης, ενός βασικού συστατικού της τρίχας. Συνιστούνται τουλάχιστον 2 με 3 φρούτα την ημέρα, διότι περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Καλό είναι να αποφεύγεται, όσο είναι δυνατόν, το κόκκινο κρέας, τα τηγανιτά και τα μη αποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά.

Ειδικότερα

Αυγά και Κοτόπουλο: βοηθάνε στην ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, στην πρόληψη της τριχόπτωσης, στη διατήρηση των τριχοθυλακίων σε καλή κατάσταση υγείας, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Φρούτα: Μειώνουν τα ποσοστά της τριχόπτωσης

Θαλασσινά: Αυξάνουν τον όγκο της τρίχας, και αναπτύσσουν τα κυττάρα

Λαχανικά: Παράγουν σμήγμα. Το σμήγμα είναι λιπαρή ουσία που δρα ως φυσικό μαλακτικό μαλλιών.

Δημητριακά: Διατηρούν το φυσικό χρώμα των μαλλιών

Συντάκτης: Νίκος Γορνέλος, Hair-stylist

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.