Ντυθείτε κατάλληλα ανάλογα με το σωματότυπο σας

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα

«Παν μέτρον άριστον»! Αυτό ισχύει σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Ένας από αυτούς και η μόδα! Δεν υπάρχει γυναίκα χωρίς ατέλειες. Ακόμα και οι στάρς της τηλεόρασης έχουν τα …στραβά τους. Το θέμα είναι ότι γνωρίζουν τι να κάνουν προκειμένου να καλύψουν τα ελλατωματάκια τους. Για παράδειγμα, αν έχουν κοιλίτσα, δεν φοράνε στενό πουκάμισο για να δείχνουν αδύνατες, γιατί αυτό δεν ισχύει! Αντιθέτως θα τονιστεί το πρόβλημα. Κι εδώ κολλάει το παραπάνω ρητό! Όχι στις υπερβολές! Μάθετε λοιπόν τι σας κολακεύει ανάλογα με τον σωματότυπο σας.

Αν έχετε εύσωμα χέρια

Καλό θα ήταν σε αυτή την περίπτωση να μην φοράτε αμάνικα ή κοντομάνικα στενά μπλουζάκια, γιατί τονίζουν τα παχάκια σας. Προτιμήστε μανίκια 3/4! Καλύπτουν τα περιττά κιλά και δείχνουν και λίγη επιδερμίδα.

Αν έχετε πλαδαρή ή γεμάτη μέση

Λογικό αν έχετε κάνει ένα μωρό! Με τα στενά θα φαίνεται το πρόβλημα και με τα φαρδιά θα φαίνεστε με ακόμα παραπάνω κιλά. Βάλτε φορέματα ένα νούμερο μεγαλύτερα από το κανονικό σας. Φροντίστε όμως να έχουν στενό κόψιμο στο λαιμό ή στα πόδια για να αναδείξετε τα ωραία σημεία πάνω σας.

Αν έχετε εύσωμες γάμπες

Τα τζίν σε στυλ σωλήνα είναι ωραία, αλλά τονίζουν τα πάντα στο πόδι. Γι’ αυτό φορέστε τζινς σε ίσια γραμμή ή στυλ καμπάνας που είναι πάλι στη μόδα. Αν θέλετε να βάλετε φούστα ή φόρεμα, φροντίστε το μήκος να μην είναι στο σημείο της γάμπας γιατί θα επιβαρύνετε το πρόβλημα.

Αν έχετε μεγάλα οπίσθια ή μηρούς

Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα εφαρμοστά ρούχα! Όχι στα πολύ στενά τζίν και στενές φούστες. Προτιμήστε ίσια γραμμή. Μην βάλετε φαρδιά παντελόνια γιατί θα σακουλιάζουν και θα φαίνονται τα προβληματικά σημεία, μεγαλύτερα. Επίσης φορέστε σκούρα χρώματα που κόβουν κιλά.

Αν έχετε στήθος small ή extra large

Το καλό με το μικρό στήθος είναι ότι μπορείτε να βάλετε ό,τι μπλουζάκι θέλετε σε ό,τι χρώμα θέλετε και να μην δείχνει πρόστυχο! Όμως αποφύγετε τα πολύ ανοιχτά ντεκολτέ για τον εξής λόγο. Αν είστε αδύνατες θα φαίνονται τα κόκαλα του στήθους, κι αυτό θα δείχνει αντιαισθητικό.
Το μεγάλο στήθος από την άλλη, δείχνει προκλητικό ακόμα και με ζιβάγκο. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό! Κακό είναι που πολλές γυναίκες με μεγάλο στήθος φοράνε μεγάλα ντεκολτέ. Δεν είναι ωραίο, γιατί δείχνει …χυδαίο.

Αν έχετε κοντά πόδια

Το ανδρόγυνο στύλ είναι στη μόδα φέτος και είναι το κατάλληλο στύλ για εσάς. Φορέστε παντελόνια ψηλόμεσα. Αυτομάτως το πόδι σας θα μοιάζει 2 μέτρα!

Αν έχετε κοντό κορμό

Οι μπλούζες που θα επιλέξετε ας είναι λίγο πιο μακριές. Με αυτόν τον τρόπο θα εξισορροπείται η δομή του σώματος σας.

Όπως και να είναι η μόδα πάντως, να θυμάστε πως είναι σημαντικότερο πρώτα να αρέσετε στον εαυτό σας και μετά στους άλλους!

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.