Νόστιμα σνακ για όσους ταξιδεύουν

Συντάκτης: Κώστας Χατζηχρήστος, Προπονητής αθλητικής βελτίωσης

Νόστιμα σνακ για όσους ταξιδεύουνΤα ταξίδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής πολλών ανθρώπων- αθλητών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, επιστημόνων κ.ο.κ. Πολλές φορές οι μέρες που περνάνε στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι λιγότερες από τις μέρες που τους βρίσκουν σε κάποιο ξενοδοχείο. Το γεγονός αυτό έχει σημαντικές συνέπειες στη διατροφική ισορροπία και στη σωματική υγεία και ευεξία.

Για να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της ελλιπούς διατροφής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προετοιμαστείτε κατάλληλα ακολουθώντας απλές συμβουλές:

– Προγραμματίστε πότε, που και τι θα φάτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

– Αν περάσετε πάνω από 2 ώρες στο αεροπλάνο φροντίστε να έχετε κάποιο σνακ (βλέπε λίστα) έτσι ώστε να αποφύγετε τα χαμηλής διατροφικής αξίας γεύματα που προσφέρονται συνήθως κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

– Αν είστε αναγκασμένοι να περιμένετε αρκετές ώρες σε κάποιο αεροδρόμιο επιλέξτε κάποιο σάντουιτς με φρέσκα λαχανικά και κρέας πουλερικών, χυμούς αντί για αναψυκτικά και φαγητά χωρίς πολλές σάλτσες και λίπη.

– Φάτε σχετικά ελαφριά για να μην έχετε στομαχικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση καφεϊνούχων ποτών γιατί η καφεΐνη προκαλεί αφυδάτωση, καθώς και υπερδιέγερση.

– Καταναλώστε άφθονο νερό μιας και ο ξηρός αέρας στην καμπίνα του αεροπλάνου προκαλεί αφυδάτωση.

– Φροντίστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποιο σνακ για ώρα ανάγκης και σε περίπτωση που δεν βρείτε κατάλληλο φαγητό στο αεροδρόμιο ή το αεροπλάνο

– Φάτε κάτι ελαφρύ στο αεροδρόμιο, ενώ αν η πτήση είναι μεγάλη, καταναλώστε ένα σνακ στο αεροπλάνο και μετά φάτε το γεύμα στο ξενοδοχείο.

ΛΙΣΤΑ ΣΝΑΚ

– Ξηροί καρποί

– Ξηρά φρούτα

– Φρούτα (μπανάνα, μήλο, πορτοκάλι)

– Bars

– Σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα

– Crackers

Συντάκτης: Κώστας Χατζηχρήστος, Προπονητής αθλητικής βελτίωσης

Influence:

Ο Κώστας Χατζηχρήστος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές βελτίωσης της αθλητικής ικανότητας των παικτών…