‘No makeup’ makeup! Όταν οι experts μας απαντούν!

Συντάκτης: Ελένη Παπαστεργίου

Έχουμε ανάγκη να είμαστε φυσικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε την κομψότητα και την ετοιμότητά μας στις καθημερινές μας υποχρεώσεις! Μένουμε σπίτι, αλλά δεν επαναπαυόμαστε! Επιλέγουμε την απλή, αλλά σικάτη πλευρά του εαυτού μας! Τα τελευταία χρόνια επανάσταση στη διεθνή ορολογία του natural μακιγιάζ αποτελεί η τάση ‘no makeup’ makeup!

Η χαρά είναι πάντα διπλή, όταν μας λύνουν τα χέρια οι χρήσιμες συμβουλές και απαντήσεις των ειδικών στα ζητήματα που μας απασχολούν! Στο σημερινό μας γυναικείο θέμα, εκλεκτή καλεσμένη μας είναι η κυρία Σοφία Υφαντή, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης της Seventeen, η οποία μας διαφωτίζει σε κάθε είδους απορία μας πάνω στο θέμα του ‘no makeup’ makeup!

Τί είναι το ‘no make up’ make up και τί μας προσφέρει;”

“Το ‘no makeup’ makeup είναι ένα ανάλαφρο μακιγιάζ για φυσική όψη στην επιδερμίδα. Επιπλέον η τάση αυτή βοηθάει να ακολουθούμε συστηματικά την καθημερινή περιποίηση που συμβάλλει στο καλύτερο αποτέλεσμα του non make up make up!”

Ποιά η σχέση της Ελληνίδας με το γήινο, φυσικό μακιγιάζ;”

“Οι μεσογειακές επιδερμίδες λόγω μεγαλύτερης ηλιοφάνειας έχουν ήδη φυσικούς γήινους τόνους που σημαίνει ότι οι φυσικές αποχρώσεις προσαρμόζονται εύκολα και κολακεύουν όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας χρώμα επιδερμίδας ματιών και μαλλιών”

Ποιά προεργασία χρειάζεται να κάνουμε το πρωί πριν το εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας;”

“Το μυστικό είναι να διατηρούμε πάντα σε καλή κατάσταση την επιδερμίδα μας. Για αυτό η προετοιμασία περιλαμβάνει σχολαστικό καθαρισμό με γαλάκτωμα ή αφρό λοσιόν και μια κρέμα πριν το make up ή σε ανάμιξη με αυτό που επιλέγεται σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας!”

Ποιά τα εύκολα και απλά καλλυντικά που έχουμε σπίτι και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως βάση αυτού του μακιγιάζ;”

“ Όλα τα make up σε μικρή ποσότητα ή σε ανάμιξη με κρέμα έχουν φυσικό αποτέλεσμα ή μια DAILY CREAM spf 30 ή spf50 με χρώμα για να δημιουργήσουμε τη σωστή βάση.

Πάντα ένα concealer είναι απαραίτητο μετά το make up για κάλυψη μαύρων κύκλων ή για να φωτίσουμε τη περιοχή των ματιών.

Επίσης, μια φυσική απόχρωση ρουζ ή μια bronzing powder για το πρόσωπο, ένα κραγιόν ή gloss κατά προτίμηση σε φυσικό τόνο, mascara σε καφέ ή μπορντό απόχρωση και ένα ειδικό προϊόν για τα φρύδια!”

Τί θα πρέπει να προσέξουμε στην εφαρμογή του ‘no make up’ make up;”

“Αρχικά επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα βάσης και τις σωστές αποχρώσεις για την επιδερμίδα μας. Χρησιμοποιούμε ελεγχόμενη ποσότητα make up και το απλώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα με την επιδερμίδα.Τέλος η χρήση της πούδρας γίνεται μόνο στα σημεία που γυαλίζουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαφορετικά μπορούμε και να την αποφύγουμε!”

Πώς μπορούμε να συντηρούμε αυτό το μακιγιάζ για να είμαστε φρέσκιες όλη μέρα και να μην χαλάσει;”

“Αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και τα κατάλληλα προϊόντα θα έχουμε και την επιθυμητή διάρκεια. Πιο απαιτητικές επιδερμίδες είναι οι λιπαρές και οι ξηρές.

Στις λιπαρές προτείνουμε ειδικό SILKY MATT PRIMER και oil control προϊόντα περιποίησης. Στις ξηρές προτείνουμε πολύ καλή ενυδάτωση πριν την εφαρμογή του makeup και ένα FACE OIL INTENSIVE CARE, που σε ανάμιξη με το make up κάνει πιο φρέσκο και φυσικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.

Επιπλέον για όλες τις επιδερμίδες η χρήση του MATTIFYING SETTING MIST κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναζωογονεί την επιδερμίδα και διατηρεί το μακιγιάζ φρέσκο όλη μέρα!”

Ποια τα δύο κύρια μυστικά ομορφιάς γενικότερα που θέλετε να μοιραστείτε με τις γυναίκες που μας διαβάζουν αυτή τη στιγμή;”

“1ο: Είναι σημαντικό να κάνουμε μια πιο εντατική περιποίηση στο σπίτι τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα με peeling και μια MULTI POWER MASK με Hippophae & Vitamin C. Έτσι ενισχύουμε τα αποτελέσματα της καθημερινής περιποίησης, βελτιώνουμε σημαντικά την κατάσταση της επιδερμίδας και μπορούμε να υποστηρίξουμε το non make up make up.

 

2ο: Τα καλοσχηματισμένα φρύδια αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό της έκφρασης του προσώπου. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Η χρήση μιας BROW MASCARA σε αυτές που έχουν σωστό φυσικό σχήμα είναι η καλύτερη επιλογή. Σε περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε σχήμα χρησιμοποιούμε BROW ELEGANCE pencil σε powder υφή για πιο φυσικό αποτέλεσμα.”

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Υφαντή για τα θαυματουργά expert beauty tips και τις αναλυτικές οδηγίες που μας έδωσε! Ανανεωνόμαστε λοιπόν, είμαστε φρέσκιες και γήινες, διατηρώντας πάντα τον αέρα της κομψότητά μας! Ο χρόνος που μας έχει μείνει στο σπίτι είναι αρκετός! Τί λέτε λοιπόν; Ξεκινάμε το καινούργιο μας natural μακιγιάζ;

Συντάκτης: Ελένη Παπαστεργίου,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σπουδάστρια του τμήματος ‘Δημοσιογραφίας-Συντακτών και Ρεπόρτερ’…