Σε όλους μας αρέσει να… τσιμπολογάμε, σχεδόν τόσο πολύ, όσο θέλουμε να χάσουμε και βάρος. Όμως, η συνήθειά μας να …
Νηστίσιμες μπάρες με βρώμη και πορτοκάλι
Τι μπορούμε να τρώμε την νηστεία σαν σνακ; Να είναι γλυκό, χορταστικ,ό αλλά και υγιεινό. Συνήθως στη νηστεία, τα νηστίσιμα κουλουράκια έχουν την τιμητική τους, αλλά δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή… οι μπάρες με βρώμη και πορτοκάλι όμως, είναι.
Σε όσους αρέσει λοιπόν η βρώμη, οι ξηροί καρποί και το πορτοκάλι, σίγουρα θα λατρέψουν τη συγκεκριμένη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια)
50 γρ. καρύδια
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
100 γρ. αμύγδαλα
120 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
160 γρ. νιφάδες βρώμης σε σκόνη (περασμένη από το μπλέντερ)
50 γρ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρα μαύρη
2 κ.σ. φιστικοβούτυρο ή ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομμάτια τους χουρμάδες, τους περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και τους τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε τον χυμό τους στο ίδιο μπολ.
Ανακατεύουμε.
Περνάμε όλους τους ξηρούς καρπούς από το μπλέντερ και τους τοποθετούμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, και την κανέλα.
Προσθέτουμε τη βρώμη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλέντερ ώστε να γίνει αλεύρι.
Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο ή ταχίνι και τα δάκρυα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε όσο πιο καλά γίνεται.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε το μείγμα το οποίο απλώνουμε καλά (θα σας πρότεινα να χρησιμοποιήσετε πλάστη).
Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μετά από λίγες ώρες οι μπάρες σας είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε!