Νιώθεις χαμένη; Πώς να βρεις τον εαυτό σου σε 3 βήματα

Συντάκτης: Flowmagazine

Το να νιώθεις χαμένη σε οποιαδήποτε φάση και αν βρίσκεσαι στη ζωή,  δεν είναι ο τελικός σου προορισμός.

Δεν σημαίνει ότι θα αισθάνεσαι έτσι για το υπόλοιπο της ζωής σου. Σίγουρα, δεν νιώθεις χαμένη γιατί έχεις πάρει λανθασμένες αποφάσεις, είναι απλά η φυσιολογική ροή του ανθρώπου να ζει και καταστάσεις γεμάτες ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον σε διάφορα στάδια της ζωής του.

Όταν αισθάνεσαι χαμένη, συνήθως οφείλεται σε 2 λόγους. Ο πρώτος λόγος που σε κάνει να νιώθεις έτσι είναι γιατί έχεις πετύχει κάτι που πάντα ήθελες, και δεν σε γέμισε ή ολοκλήρωσε την προσωπικότητά σου με τον τρόπο που εσύ πίστευες. Μπορεί να έχεις καταφέρει κάτι που μέχρι τώρα ήταν σημαντικό, αλλά παρόλο αυτά νιώθεις ένα κενό, ή νιώθεις ότι η ψυχολογία σου δεν είναι στα ύψη, όπως θα περίμενες.

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί έχεις ακολουθήσει μία πορεία που σου έχουν χαράξει άλλοι για σένα. Κάνεις πράγματα που είναι σωστά για σένα σύμφωνα με τους άλλους. Είναι λογικό να νιώθεις χαμένη όταν δεν ακολουθείς τους δικούς σου προσωπικούς στόχους. Σε κάποια φάση της ζωής σου οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες θα εμφανιστούν μπροστά σου και θα αρχίσεις να αναθεωρήσεις τα πάντα.

«Τι θα γινόταν αν…;»

Χαμένος νιώθεις ακόμη και αν έχεις κερδίσει την προαγωγή που θέλεις, ακόμη και αν έχεις μία οικογένεια που σε στηρίζει, αν έχεις οικονομική σταθερότητα, αν έχεις κάποιον που αγαπάς και σε αγαπάει. Όλοι έχουμε δικαίωμα να μην βρισκόμαστε στα καλύτερά μας, ανεξαρτήτως τις συνθήκες που επικρατούν.

Για να νιώσεις λίγο καλύτερα, σου προτείνουμε να ακολουθήσεις τις παρακάτω απλές συμβουλές, που θα εμβαθύνουν το νόημα της καθημερινότητάς σου και θα σου προσφέρουν περισσότερη σιγουριά για τον εαυτό σου.

Μην σκέφτεσαι το έμμεσο μέλλον

Καλά διάβασες. Σταμάτα να σκέφτεσαι το έμμεσο μέλλον. Η ζωή σου σε 10 χρόνια δεν θα είναι η καλύτερη αν αγχώνεσαι από τώρα και δεν πιστεύεις στον εαυτό σου. Συγκέντρωσε την ενέργειά σου στο τώρα, και κάνε αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη. Άκου τον εαυτό σου, και αν είναι απαραίτητο, πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου και δες τι είναι αυτό που σου λείπει: προσωπική ελευθερία; προσωπικός χρόνος; αυτοπεποίθηση;

Όπου και αν είσαι, είναι εύκολο να κάνεις έναν προσωπικό απολογισμό, κάνοντας τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου:

  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχα διάθεση και ενέργεια; Τι έκανα εκείνη την περίοδο που μου προσέφερε αυτό το συναίσθημα;
  • Πότε ένιωσα τελευταία φορά περήφανη για τον εαυτό μου; Τι ήταν αυτό που κατάφερα;
  • Τι ήταν αυτό που με ενέπνευσε τελευταία φορά;

Μίλα με τις φίλες σου 

Τι καλύτερο από το να έχεις την προσωπική σου ψυχολόγο και την προσωπική σου μαζορέτα να σε εμψυχώνει όταν αμφιβάλλεις για τα πάντα; Μίλα με τις καλύτερες σου φίλες, και άσε να κάνουν την δουλειά τους! Ξέρουν τι χρειάζεσαι, ξέρουν πώς σκέφτεσαι, οπότε μην διστάσεις να τους εκφράσεις ότι περνάς μία δύσκολη περίοδο.

Μάζεψε την ομάδα σου και κάνε τις παρακάτω ερωτήσεις: 

  • Τι με κάνει ξεχωριστή;
  • Τι με κρατάει πίσω;
  • Πότε ένιωσες περήφανη για μένα τελευταία φορά;
  • Πως με βλέπεις σε 5 χρόνια;

Κάνε κάτι διαφορετικό, για σένα

Όταν έχεις κάνει αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου, και στις φίλες που σε ξέρουν καλύτερα, είσαι έτοιμη να κάνεις κάτι για σένα. Είσαι έτοιμη να κάνεις ένα βήμα που θα σε οδηγήσει πιο κοντά σε αυτό που έχεις ανάγκη.

Δεν χρειάζονται υπερβολές ή ακριβά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου και να καταλάβεις τι θέλεις. Ας πούμε ότι σου αρέσει να γράφεις, προσπάθησε να γράψεις καλύτερα και να βελτιώσεις τις ικανότητές σου σε αυτό το κομμάτι. Θα νιώσεις περήφανη που καταφέρνεις κάτι καινούργιο, και θα το κάνεις για σένα.

Ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να είναι η μαγειρική. Δημιούργησε δικές σου συνταγές, άφησε την φαντασία σου ελεύθερη, μοιράσου τα πιάτα με τους κοντινούς σου ανθρώπους και άφησε την έμπνευση να σε κυριαρχήσει.

Τέλος, μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις yoga. Ο λόγος που όλοι μιλάνε γι’ αυτή είναι καθαρά γιατί αποτελεί μία αποτελεσματική εύκολη δραστηριότητα που μόνο όταν την έχεις δοκιμάσει καταλαβαίνεις την διαφορά και τα οφέλη που προσφέρει.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…