Νήματα για ανόρθωση προσώπου – το νέο αναίμακτο λίφτινγκ

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Influence:

Αν ψάχνετε για μια λιγότερο επεμβατική και κυρίως λιγότερο επίπονη μέθοδο σύσφιξης για το πρόσωπο και τον λαιμό τότε σίγουρα θα πρέπει να στραφείτε στα νήματα προσώπου. Τα νήματα PDO ή COG κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Δεν αντικαθιστούν το καθιερωμένο πλέον λίφτινγκ, αλλά αποτελούν  μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα (γυναίκες και άντρες), που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Η διαδικασία είναι απλή, χωρίς να θεωρείται απαραίτητη η χρήση αναισθητική κρέμας λόγω του μειωμένου πόνου που προκαλεί η νέα αυτή μέθοδος. Ο εξειδικευμένος Ιατρός εισάγει τα εξαιρετικά λεπτά Νήματα PDO οριζόντια ή κάθετα – ανάλογα με τις ανάγκες τις περιοχής στην οποία γίνεται η εισαγωγή  – Θα γίνει μια μικροσκοπική τομή ή παρακέντηση, με τη βοήθεια μιας πολύ μικρής βελόνας, στην κροταφιαία περιοχή και το νήμα θα εισαχθεί κάτω από το δέρμα.

Τα μικροσκοπικά αγκάθια σε κάθε νήμα ανοίγουν σαν μια ομπρέλα δημιουργώντας μια στηρικτική δομή που μαλακά ανασηκώνει τις χαλαρωμένες περιοχές στο μέτωπο στο πρόσωπο ή στο λαιμό, χαρίζοντας σύσφιξη των περιοχών.

Τα νήματα είναι πλήρως απορροφήσιμα και ο αριθμός που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής στην οποία εφαρμόζεται η θεραπεία. Ο μικροτραυματισμός που προκαλείται από την εισαγωγή των νημάτων διεγείρει την τοπική παραγωγή νέου Κολλαγόνου και Υαλουρονικού Οξέος και για αυτό το λόγο τα αποτελέσματα της μεθόδου αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου. Κατ’ αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα είναι άμεσο αλλά και μακροχρόνιο, καθώς η βελτίωση του δερματικού ιστού εξακολουθεί να παρατηρείται μέχρι και ενάμιση χρόνο αργότερα.

Η μέθοδος υπόσχεται αποτέλεσμα χωρίς πόνο, τομές, επιπλοκές, δίχως εισαγωγή στο νοσοκομείο και πρόκειται  για  διαδικασία που διαρκεί μόλις 60 λεπτά. Μάλιστα η επιστροφή στην όποια υποχρέωση μπορεί να γίνει αμέσως μετά την χορήγηση της θεραπείας, χωρίς καθυστερήσεις.

Μετά την θεραπεία

Αμέσως μετά την εισαγωγή των νημάτων πιθανώς να εμφανιστεί ένα ελαφρύ οίδημα, το οποίο είναι αδύνατον να γλιτώσετε όποια μέθοδο ανόρθωσης και να χρησιμοποιήσετε, και ενδεχομένως κάποια μικρή ευαισθησία στην περιοχή που έγινε η χορήγηση. Υπάρχει κάποια πιθανότητα παρουσίας εκχύμωσης ή πτυχώσεων, οι οποίες όμως θα εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι δεν υπάρχουν δηλώσεις για μετεγχειρητικό πόνο, παρά μόνο ένα αίσθημα «τραβήγματος» λόγω της διαδικασίας. Ο/Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του/της άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr