Νιασιναμίδη ή Βιταμίνη Β3: Το μυστικό συστατικό για λαμπερή επιδερμίδα!

Συντάκτης: Αγγελική Κυριακού

Τι είναι η νιασιναμίδη και ποιες οι ευεργετικές της ιδιότητες;

Όταν αναφερόμαστε στη Βιταμίνη Β3 για την περιποίηση της επιδερμίδας μας, αναφερόμαστε σε μία συγκεκριμένη μορφή της, τη λεγόμενη Νιασιναμίδη. Η Νιασιναμίδη είναι βιταμίνη την οποία δεν παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός, πράγμα που σημαίνει ότι τη λαμβάνουμε επιπροσθέτως ως συμπλήρωμα στη διατροφή μας. Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορούν στην αγορά όλο και περισσότερα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας που περιέχουν Νιασιναμίδη, καθώς αποτελεί συστατικό-θαύμα για μια καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. 

Ποια είναι τα οφέλη της Νιασιναμίδης;

  • Καταπολεμά τα πρώιμα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας
  • Επανορθώνει τον πιθανώς διαταραγμένο ή ίσως κατεστραμμένο φραγμό της επιδερμίδας. (Ο φραγμός της επιδερμίδας μας διαταράσσεται συνήθως λόγω χρήσης σκληρών σαπουνιών, πολύ δυνατών δραστικών συστατικών ή ακόμη και έπειτα από ηλιακά εγκαύματα)
  • Βοηθά στην καταπολέμηση και εξαφάνιση των σημαδιών που αφήνει η ακμή
  • Είναι κατάλληλη ακόμη και για τον πιο ευαίσθητο τύπο επιδερμίδας

Βάσει ερευνών, η Νιασιναμίδη βοηθά στην καταπολέμηση των πανάδων και των σημαδιών της ακμής, συντελεί στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας μας, επανορθώνει και διατηρεί υγιή τον φραγμό του δέρματος και βελτιώνει τη σύνθεση του υγιούς του λίπους. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, είναι μια λαμπερή, φωτεινή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. 

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε τη Βιταμίνη Β3;

Η Νιασιναμίδη ή Βιταμίνη Β3 είναι ένα ισχυρό δραστικό συστατικό, που συμβάλλει τόσο στην ενυδάτωση της επιδερμίδας όσο και στη διατήρηση της λάμψης της. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, όμως αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η περιεκτικότητα των προϊόντων σε Νιασιναμίδη. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιούμε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτή (1-2%), καθώς, υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης Βιταμίνης Β3 είναι πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμούς και κοκκίνισμα της επιδερμίδας. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Βιταμίνες και τα μυστικά τους (I)


Κάθε πότε μπορώ να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα με Βιταμίνη Β3;

Η Βιταμίνη Β3 δεν προκαλεί κάποια αντίδραση ή ευαισθησία στο φως του ήλιου. Επομένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην πρωινή, όσο και στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης τής επιδερμίδας μας.

Μπορείτε να βρείτε τη Βιταμίνη Β3 σε διάφορα προϊόντα. Τα πιο διαδεδομένα προϊόντα Νιασιναμίδης είναι τα σέρουμ ενυδάτωσης και λάμψης, που μπορείτε να εφαρμόσετε πριν την ενυδατική σας κρέμα, η σκόνη νιασιναμίδης, την οποία μπορείτε να ανακατέψετε με την κρέμα σας ή να τη διαλύσετε σε νερό ή κάποιο άλλο σέρουμ, καθώς επίσης και η ενυδατική κρέμα με βιταμίνη Β3.

Συντάκτης: Αγγελική Κυριακού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.