Νεύρα στην εμμηνόπαυση: Αλήθεια ή αστικός μύθος;

Συντάκτης: Flowmagazine

Oι εναλλαγές διάθεσης και τα νεύρα στην εμμηνόπαυση δεν είναι αστικός μύθος. Εάν  μάλιστα σε ταλαιπωρούν έντονα, μια συζήτηση με έναν ειδικό πάντα βοηθάει.

Νεύρα στην εμμηνόπαυση: τι συμβαίνει

Στην εμμηνόπαυση, αλλά και περίπου πέντε  έως δέκα χρόνια πριν, στην περίοδο της κλιμακτηρίου, οι ορμόνες στο γυναικείο σώμα αλλάζουν. Στη φάση της κλιμακτηρίου μπορεί να παρουσιαστούν αρκετά από τα συμπτώματα που συνδέονται με την εμμηνόπαυση και έχουν να κάνουν με φυσικές αλλαγές στη γυναίκα. Έτσι, παρατηρούνται διάφορα συμπτώματα, όπως: μείωση του κύκλου, με την περίοδο να έρχεται νωρίτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν, μεγάλη διάρκεια της περιόδου, εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, διαταραχές του ύπνου, μεταβολές της διάθεσης (aka νεύρα), υπερβάλλουσα ευαισθησία, αύξηση σωματικού βάρους, κατάθλιψη και απώλεια της λίμπιντο. Σε μερικές γυναίκες, όμως, μπορεί να μην εμφανιστεί κανένα σύμπτωμα πριν ή μετά την εμμηνόπαυση.

Κάτι σαν δεύτερη εφηβεία;

Σκέψου το σαν μια εφηβεία, αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία. Όπως τότε είχες περισσότερα νεύρα, με τους γονείς σου, τους καθηγητές και με όλο τον κόσμο, κάποιες γυναίκες βιώνουν μια παρόμοια κατάσταση και στην εμμηνόπαυση.

Τip: Εάν τα αυξημένα νεύρα συνοδεύονται από άλλες καταστάσεις, όπως αδικαιολόγητη θλίψη, κλάμα χωρίς λόγο και μελαγχολία, συζήτησέ το με τον ενδοκρινολόγο σου. Υπάρχουν τρόποι για να σε βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάς.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…