Νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ

Συντάκτης: Παναγιώτης Γουρνάς, Blogger

Νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠΣε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την περίοδο η σύνταξη προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ που θα φορούν προσλήψεις σε ευρύτερους οργανισμούς του Δημοσίου τομέα και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ενώ την περασμένη Πέμπτη (14/01) έληξε η διορία υποβολής αιτήσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ (για νοσοκομεία, ιατρεία περιφερειακά / ΠΕΔΥ, ΕΚΑΒ) για 141 θέσεις στο Ανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να ανοίξουν επιπλέον θέσεις για διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων στα νησιά που δέχονται υψηλά προσφυγικά ρεύματα. Σχετική ανακοίνωση έχει αναρτήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από την άλλη, το Λιμενικό Σώμα προκηρύττει διαγωνισμό για την κάλυψη 49 θέσεων Δόκιμων Λιμενοφυλάκων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο με φυσική παρουσία στην Επιτροπή Ελέγχου Δικαιολογητικών ή ταχυδρομική αποστολή, στη Σχολή Λιμενοφυλάκων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα γίνει επιλογή των δοκιμών με κριτήρια του ΑΣΕΠ και την παρουσία καθηγητών ΑΤΕΙ στις διαδικασίες, για να εξασφαλισθεί το αξιόπιστο της επιλογής. Η επιλογή των υποψηφίων θα συνοδευθεί από αθλητικές δοκιμασίες, ψυχομετρικές εξετάσεις και εξετάσεις σε μαθήματα με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Η βαθμολόγηση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο για να αποφευχθούν φαινόμενα αδικίας.

Τέλος, σε ό, τι αφορά παλιούς διοριστέους του ΑΣΕΠ και μόνο, σε εξέλιξη βρίσκεται προκήρυξη (1Δ/2015) για 121 θέσεις ΠΕ/ΤΕ σε δήμους και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αφορά υποψήφιους που είχαν καταταγεί στους πίνακες του ΑΣΕΠ από 01/01/2009. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στον ΑΣΕΠ πλέον γίνεται σε δύο στάδια: ηλεκτρονικά, όπου συμπληρώνονται οι αιτήσεις με βάση τις οδηγίες της προκήρυξης και ταχυδρομικά, με την αποστολή των κατά περίπτωση δικαιολογητικών. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 21/01. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Σε δεύτερο χρόνο, θα ανακοινωθούν προσλήψεις 690 ατόμων ΠΕ/ΤΕ στα δικαστήρια της χώρας, διαφόρων ειδικοτήτων.

Συντάκτης: Παναγιώτης Γουρνάς, Blogger

Influence:

Ο Παναγιώτης Γουρνάς είναι οικονομολόγος, με σπουδές σχετικά με τη διοίκηση επιχειρήσεων, τα πληροφοριακά συστήματα και τα διεθνή οικονομικά…