Κολιέ με χάντρες και διακοσμητικές καρφίτσες

Συντάκτης: Μάνια Παπαγιάννη

Θα φτιάξουμε ένα κολιέ με χάντρες και διακοσμητική καρφίτσα με λουλούδι. Το κολιέ μπορείτε να το φορέσετε σε όλη τη διάρκεια της μέρας μαζί με την καρφίτσα αλλά και μόνο του. Την καρφίτσα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε την μπλούζα σας η το παλτό σας.

Βήμα 1
Θα χρειαστούμε:

  • χάντρες μικρού και μεγάλου μεγέθους χρώμα τις αρέσκεια σας (35 μικρές και 25 μεγάλες)
  • πετονιά το μέγεθος θα το υπολογίσετε σύμφωνα με το μέγεθος που θελετε να έχει το κολιέ σας
  • μεταλλικά κουμπώματα
  • διακοσμητικές καρφίτσες με λουλούδι


Τις καρφίτσες θα τις βρείτε σε καταστήματα με αξεσουάρ. Τα υπόλοιπα υλικά θα τα βρούμε στα γνωστά «χαντράδικα» στο Μοναστηράκι ή στο κατάστημα DIVA (πιο οικονομικά) στην οδό Λεοχάρους στο κέντρο.

Βήμα 2
Αφού υπολογίσετε το μέγεθος του κολίε σας, θα κόψετε την πετονιά. Στο ένα άκρο της θα δέσετε το ένα κούμπωμα κάνοντας ένα σφιχτό κόμπο και η μία άκρη σας είναι έτοιμη.

Βήμα 3
Από την άλλη άκρη θα περάσετε 15 μικρές χάντρες που θα φτάσουν στο άκρο που έχετε το κούμπωμα. Μετά θα περάσετε τις 20 μεγάλες χάντρες και έπειτα τις υπόλοιπες 15 μικρές. Όταν περάσετε και την τελευταία θα κάνετε ένα διπλό κόμπο. Στην άκρη της πετονιάς που θα περισσέψει, θα δέσετε το άλλο κούμπωμα. Το κολιέ σας είναι έτοιμο.

Βήμα 4
Θα μετρήσετε τις 10 πρώτες χάντρες είτε από τη δεξιά είτε από την αριστερή πλευρά και θα βάλετε την καρφίτσα (θα την ανοίξετε, θα την περάσετε από την πετονιά και θα την κλείσετε).

Συμβουλή: Να συνδυάσετε χρωματικά τις χάντρες που θα χρησιμοποιήσετε με τα ρούχα που έχετε. Ένας ωραίος συνδυασμός είναι μαύρο κολιέ με ροζ λουλούδι. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 χρώματα χαντρών. Το ένα χρώμα να ταιριάζει χρωματικά με το λουλούδι της καρφίτσας, (καφέ με μπεζ ή μπορντό με σκούρο μπλέ) και οι χάντρες να είναι εναλλάξ.

Καλή σας επιτυχία!!!!!!!!!

Συντάκτης: Μάνια Παπαγιάννη,

Influence:

Όσοι με ξέρουν καλά λένε ότι έχω καλλιτεχνικό πνεύμα, έτσι στον ελεύθερο μου χρόνο το αξιοποιώ…