Νέα εποχή – νέα χρώματα – νέα διάθεση

Συντάκτης: Σπυριδούλα Μπαστάνη

Το καλοκαίρι έχει τελειώσει και η μία εποχή διαδέχεται την άλλη. Το φθινόπωρο μας έχει χτυπήσει την πόρτα, οπότε αυτό ένα πράγμα σημαίνει: αλλαγή!!! Αλλαγή στη διάθεση, αλλαγή στο ντύσιμο αλλαγή στο χρώμα. Επειδή καταφθάνει το φθινόπωρο πρέπει να προσαρμοστούμε στους χρωματικούς συνδυασμούς που μας προστάζει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο σκούρες ή άτονες, ουδέτερες αποχρώσεις.

Φερ’ ειπείν η φθινοπωρινή διακόσμηση μας δίνει την δυνατότητα να παντρέψουμε αρμονικά τις σκούρες αποχρώσεις μαζί με τις έντονες. Φυσικά καλό θα ήταν προτού μπείτε στην διαδικασία να ξεκινήσετε να κάνετε αλλαγές, να συμβουλευτείτε έστω ένα περιοδικό ή ένα site και μαζί με το γούστο σας να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό. Ο προσωπικός χώρος μας είναι αυτός που φανερώνει τα κυριότερα στοιχεία του χαρακτήρα μας, διότι το γούστο και το στυλ είναι που κάνει τον καθένα one of a kind.

Το σπίτι μας, ο χώρος στον οποίο χαλαρώνουμε πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, όμορφα. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από ιδέες για ιδιαίτερους χρωματικούς συνδυασμούς.

#1 Ξεκινάμε από τα πιο απλά.. αλλά ωραία

Διακοσμήστε το σαλόνι σας, καλύπτοντας τον ένα τοίχο με μια ταπετσαρία, που να απεικονίζει τι άλλο; Το φθινόπωρο. Είναι μία safe αλλά ταυτόχρονα και άποψη, από άλλου επιπέδου οπτική γωνία. Παρατηρήστε πόσο αρμονικά δεμένα είναι μεταξύ τους στον υπόλοιπο χώρο τα χρώματα μπεζ, άσπρο, καφέ και ώχρα.

#2 Η φωτεινή άποψη

Επειδή καταφθάνει το φθινόπωρο δεν σημαίνει πως πρέπει να σας καταβάλλουν αμέσως τα διαφορετικά κύματα ήχου και εικόνας που εκπέμπει ο καιρός. Αντιθέτως, θα πρέπει να σας δώσουν την ευκαιρία να αποτάξετε αυτή την κακή συνήθεια, τη βαρεμάρα και να δώσετε φως και χρώμα στο περιβάλλον σας. Αγαπήστε τα χρώματα και το χειμώνα!

#3 Προσθέστε αξεσουάρ και λουλούδια στους χώρους του σπιτιού

Για να εναρμονιστεί η διακόσμησή σας με την εποχή, καλό θα ήταν να προσθέσετε αποχρώσεις του καφέ και του πορτοκαλί. Κάθε χώρος του σπιτιού σας μπορεί να διαμορφωθεί από το προσωπικό σας γούστο και να ζωντανέψει. Δεν είναι ανάγκη έξω να βρέχει ή να χιονίζει και εσείς να γυρνάτε σε ένα καταθλιπτικό περιβάλλον, που μόνο να σας κάνει να μείνετε δεν θα θέλετε.

#4 Γεμίστε κάθε γωνία με διακοσμητικά και πινελιές φθινοπώρου

Με φαναράκια, όμορφα ψηλά βάζα στολισμένα με φύλλα δέντρων και πετρούλες μπορείτε εύκολα και απλά να γεμίσετε κάποιες άδειες γωνιές του σπιτιού σας. Έχετε ένα λευκό τοίχο; Μπορείτε να προσθέσετε ένα καθρέφτη με ένα μικρό έπιπλο τουαλέτας σε καφέ σκούρα απόχρωση και κάποια στοιχεία κιτρινόχρυσου. Ακόμη, αποξηραμένα, βαμμένα φρούτα θα έδιναν τον τόνο που πρέπει, που μοιάζει ιδανικό τώρα.

#5 Αγκαλιάστε τις αλλαγές

Αντικειμενικά είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου, γιατί ούτε έχει πολύ ζέστη, ούτε πολύ κρύο. Η εναλλαγή αυτή θα σας ηρεμήσει, καθώς τα χρώματα του φθινοπώρου (τα οποία δεν είναι έντονα) σας οδηγούν σε δρόμους νηνεμίας. Αφεθείτε στην ωραία αίσθηση που θα σας δημιουργήσει το σπίτι σας καθώς αυτό είναι το καταφύγιό σας.

Το σπίτι μας δηλώνει και το χαρακτήρα μας. Πώς είναι ο δικός σας;

Συντάκτης: Σπυριδούλα Μπαστάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.