Να μην σου τύχει τέτοιος συνεπιβάτης!

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Να μην σου τύχει τέτοιος συνεπιβάτης!Τα ταξίδια με αεροπλάνο, αν και στατιστικά τα πιο ασφαλή, πάντα έχουν τις ιδιαιτερότητές τους. Η στιγμή της απογείωσης και της προσγείωσης είναι θεαματικές, όμως οι συνεπιβάτες σας κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον το ταξίδι. Ανεξάρτητα της διάρκειας του, είναι πιθανό να πετύχετε ορισμένους… περίεργους μέσα στο αεροσκάφος που θα επιβαίνετε. Ας δούμε ορισμένα είδη συνεπιβατών που πιθανώς να συναντήσετε.

Κρυωμένος

Τα αεροπλάνα είναι μεγάλες εστίες μικροβίων και ειδικά αν είστε ελαφρώς υποχόνδριοι, είναι πιθανό να πανικοβληθείτε. Θα υπάρχει πάντα κάποιος στο αεροπλάνο που να βήχει ή να φτερνίζετε. Ακόμα και αν δεν είναι άρρωστος, καταντάει ενοχλητικό. Εάν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, χρησιμοποιείτε συχνά απολυμαντικό χεριών.

Δυσοσμία

Δυστυχώς ο χώρος είναι κλειστός και τα παράθυρα δεν ανοίγουν. Εάν έχετε σε κοντινή απόσταση, επιβάτη ο οποίος δεν αναδύει και την καλύτερη μυρωδιά, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η μόνη λύση είναι να έχετε ξεκινήσει προετοιμασμένοι, με ένα μικρό αρωματικό χώρου (ή αυτοκινήτου) για να εξουδετερώσετε τη δυσοσμία.

Παιδιά που ουρλιάζουν

Ναι. Η μνεία στον Ηρώδη είναι βέβαιη και θα ταλανίζει σε όλη τη διαδρομή τη σκέψη σας. Οι φθηνές πτήσεις, προσελκύουν συχνά οικογένειές, που δεν έχουν απαραίτητα πειθαρχημένα παιδιά. Είναι λογικό να εντυπωσιαστούν από το αεροπλάνο και να κάνουν φασαρία. Για το λόγο αυτό, εφευρέθηκαν λοιπόν οι ωτοασπίδες και τα ακουστικά! Τι καλύτερο από λίγη μουσική για να χαλαρώσετε;

Να μην σου τύχει τέτοιος συνεπιβάτης!Πολυλογάδες

Οι πτήσεις είναι ευκαιρία για νέες γνωριμίες. Για να σπάσει η αμηχανία της στιγμής, είναι πιθανό να ξεκινήσει μια αρκετά μακροσκελής κουβέντα, που να μην σταματά. Εάν τα άτομα που σας μιλάνε αδιάκοπα έχουν αρχίσει να γίνονται ενοχλητικά, ζητήστε τους λίγο χρόνο για ξεκούραση. Εάν πάλι είναι γύρω σας άτομα που δεν σταματούν να μιλάνε, χρησιμοποιήστε ό,τι και στην περίπτωση των παιδιών.

Κάθισμα-κρεβάτι

Τα αεροπορικά καθίσματα, γέρνουν προς τα πίσω για να γίνει πιο άνετο το ταξίδι σας. Ο χώρος που αφήνουν στον επιβάτη από πίσω, όπως είναι λογικό, μειώνεται και ο περιορισμός αυτός είναι αρκετά ενοχλητικός. Μπορείτε να ζητήσετε ευγενικά να επαναφέρει το κάθισμά του στην σωστή θέση μετά από κάποιο διάστημα, που δεν θα αντέχετε πια. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορείτε να καλέσετε αεροσυνοδό για να διευθετήσει το ζήτημα.

Επαναστάτης χωρίς αιτία

Η συγκεκριμένη κατηγορία φαίνεται από μακριά. Είναι το άτομο, που θα προσπαθήσει να περάσει από τον έλεγχο αντικείμενα που δεν επιτρέπονται και δεν θα σταματήσει να διαμαρτύρεται σε όλο το ταξίδι. Αγνοεί κάθε κανόνα σχετικά με θέσεις ή δέσιμο ζώνης και θα κάνει τα πάντα, για να περάσει το δικό του. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε με τέτοιου είδους άτομα, είναι να μην μπείτε στον κόπο να ασχοληθείτε.

Να μην σου τύχει τέτοιος συνεπιβάτης!Μετακόμιση… χειρός

Είναι αλήθεια πως κανείς δεν θέλει να πληρώνει πρόσθετα χρήματα λόγω του βάρους των αποσκευών του. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κουβαλήσει και όλη του την περιουσία ως χειραποσκευές. Ο χώρος είναι μικρός και συνάμα πολύτιμος για τις πτήσεις και όταν απλώνονται μπουφάν, λαπτοπ, τσαντάκια και λοιπά χάνεται κάθε σεβασμός στους συνεπιβάτες. Οι αεροσυνοδοί είναι εκεί για να δώσουν τη λύση, τοποθετώντας απίστευτες ποσότητες στα ντουλάπια πάνω από τα καθίσματα.

Λάθος θέση

Πάντα κάποιος θα έχει τη λάθος θέση σε μια πτήση. Εάν αυτή η θέση είναι δικιά σας δεν χρειάζονται ακραίες αντιδράσεις. Μπορείτε να εξηγήσετε ευγενικά πως είναι δικιά σας θέση και θα πρέπει να μετακινηθεί. Το συγκεκριμένο άτομο ή θα απομακρυνθεί αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη, ή θα έχει διάθεση για αντιπαράθεση. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να απευθυνθείτε σε μέλος του πληρώματος καθώς δεν χρειάζονται τσακωμοί στο ταξίδι.

Ασεβείς στο πλήρωμα

Να μην σου τύχει τέτοιος συνεπιβάτης!Οι αεροσυνοδοί συναντούν πολλές άσχημες περιπτώσεις. Εκτός της δυσκολίας του επαγγέλματος οφείλουν να εξυπηρετήσουν και τους πιο παράλογους επιβάτες. Επειδή είναι η δουλειά τους όμως, δεν χρειάζεται να τους απευθυνόμαστε με αγένεια. Πρόκειται ίσως για μια από τις χειρότερες κατηγορίες επιβατών.

Τα ηχεία στο τέρμα

Οι ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια της πτήσης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Λάπτοπ, τάμπλετ, smartphone και πολλά ακόμη χρησιμοποιούνται για να περάσει η ώρα με παιχνίδια, σειρές και ταινίες. Ωστόσο, τα πράγματα δυσκολεύουν όταν ο κάτοχός μιας τέτοιας συσκευής δεν έχει ακουστικά μαζί του. Η ασέβεια στους συνεπιβάτες είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr