Να ξαναβγώ δεύτερο ραντεβού με κάποιον που δεν με συνάρπασε στο πρώτο;

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Το πρώτο ραντεβού είναι η πρώτη εντύπωση που έχουμε για έναν ερωτικό σύντροφο. Εντούτοις μπορεί η πρώτη εντύπωση να είναι κάπως απατηλή και ο σύντροφός μας να αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Το να ξαναβγείς ραντεβού με κάποιον που δεν σε συνάρπασε στο πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι μια απόφαση που προκαλεί αντιφάσεις. Ας δούμε μερικούς λόγους γιατί κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία:

Διαφορετική  εντύπωση: Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να ανοίξουν και να εκφράσουν τον εαυτό τους. Το πρώτο ραντεβού μπορεί να μην αποκαλύψει πλήρως την προσωπικότητά τους.

Μπορεί να ήταν ντροπαλοί, αγχωμένοι ή απλώς κουρασμένοι και να μην ήτανε όντως ο εαυτός τους. Μια δεύτερη ευκαιρία θα σας πείσει.

Ενδεχόμενη αγωνία ή νεύρα: Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι νευρικοί ή αγχωμένοι στο πρώτο ραντεβού, προκαλώντας μια αρνητική εντύπωση που δεν αντικατοπτρίζει πλήρως τον πραγματικό τους εαυτό. Κάποιες φορές ο άλλος απλά χρειάζεται χρόνο να σας γνωρίσει.

na_ksanavgw_deutero_rantevou_me_kapoion_pou_den_me_synarpase_sto_proto

Περιβάλλον και καταστάσεις: Το περιβάλλον ή οι συνθήκες κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού μπορεί να επηρεάσουν την εντύπωση που αφήνει κανείς. Αν το πρώτο ραντεβού δεν πήγε και τόσο καλά λόγω απρόβλεπτων συνθηκών μην διστάσετε να ξαναδοκιμάσετε.

Ανοιχτός νους: Η διάθεσή σου στο να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία μπορεί να αποκαλύψει νέες πτυχές του άλλου που δεν είχαν φανεί στο πρώτο ραντεβού.

Διαφορετικές προσδοκίες: Ίσως οι προσδοκίες σας από το πρώτο ραντεβού διαφέρουν από τον τρόπο που εξελίχθηκε η συνάντηση. Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία για να δείτε πώς θα προχωρήσει η κατάσταση.

Εμφάνιση vs. προσωπικότητα: Μπορεί να υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ της εντύπωσης που δίνει η εμφάνιση και η πραγματική προσωπικότητα του άλλου. Ενδέχεται να ανακαλύψετε περισσότερα στοιχεία για να σας ενδιαφέρει.

Δεύτερη ευκαιρία για κουβέντα: Μια δεύτερη συνάντηση μπορεί να προσφέρει περισσότερο χρόνο για να μιλήσετε, να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο και να δημιουργήσετε καλύτερη σύνδεση.

na_ksanavgw_deutero_rantevou_me_kapoion_pou_den_me_synarpase_sto_proto

Απλή συμπάθεια: Μπορεί να μην υπήρξε αρχικά μια έντονη χημεία, αλλά παρατηρήσατε κάποιες καλές πτυχές στον άλλο που σας ενδιαφέρουν.

Αναθεώρηση των προσδοκιών: Αν οι προσδοκίες σας ήταν υπερβολικά υψηλές ή να μην  ήταν καθόλου συγκεκριμένες. Όπως και να χει μια δεύτερη συνάντηση μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια πιο αντικειμενική εικόνα.

Ευκαιρία για Συγκρίσεις: Μια δεύτερη συνάντηση μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον άλλον, συγκρίνοντας τις εντυπώσεις σας από το πρώτο ραντεβού.

Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση να ξαναβγείς ραντεβού εξαρτάται από το πώς νιώθεις εσύ. Αν κάτι σε έκανε να αισθανθείς ανασφάλεια ή δεν είχες καλή χημεία, μπορεί να είναι καλύτερο να μην συνεχίσεις. Η σημαντικότερη πτυχή είναι η διατήρηση του σεβασμού προς τον εαυτό σου και την ευημερία σου.

Εν κατακλείδι, η δεύτερη ευκαιρία σε ένα ραντεβού μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να κατανοήσεις καλύτερα τον άλλον, αλλά πάνω απ’ όλα, είναι σημαντικό να ακούς τον εαυτό σου και να πάρεις τις αποφάσεις που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.