Να γιατί… αυτή η νύχτα μένει: Δήμητρα Παπίου

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Στον φιλόξενο χώρο της «Σφίγγας» τη Δευτέρα 19/11 απολαύσαμε την παράσταση της Δήμητρας Παπίου «Οι γυναίκες μέσα μου». Μέσα σε ένα εκπληκτικό  δίωρο πρόγραμμα η εξαιρετική ερμηνεύτρια κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, όχι μόνο με την βαθιά και αισθαντική φωνή της, αλλά και με την σκηνική της παρουσία.

Η Παπίου ήταν σε διαρκή επικοινωνία με το κοινό της, όπως και με τους μουσικούς που την πλαισίωναν και με όχημα αγαπημένα τραγούδια, όπως «3 δολοφόνοι», «Θεέ μεγαλοδύναμε», «Piensa en mi» διακεκριμένων και τόσο διαφορετικών συνθετών όπως Κραουνάκη, Χατζηδάκη, Πάολο Κόντε, Ξαρχάκο, απέδωσε με πάθος, ένταση και δυναμισμό πολλές και διαφορετικές γυναικείες προσωπικότητες, χωρίς να νοιάζεται αν θα τσαλακώσει ή όχι την εικόνα της.

Την είδαμε να μεταμορφώνεται σε τόσες διαφορετικές γυναίκες, να αλλάζει ρούχα επί σκηνής, να οργίζεται, να πονάει, να φλερτάρει. Είχε πραγματικά τον τρόπο της να τραβάει το βλέμμα σου επάνω της, παρόλο που ήταν “one woman show” σε ένα λιτό, απέριττο σκηνικό.

Ξεκινώντας με τον μονόλογο «ο μάγος» που της εμπιστεύτηκε ο Μ. Ελευθερίου, έγινε η «μάγισσα» της βραδιάς οδηγώντας μας στα πιο φωτεινά και σκοτεινά μονοπάτια γυναικείων υπάρξεων που την είχαν συνταράξει.

Μας έκανε κοινωνούς του νέου της δίσκου με τίτλο «παραβολές σε συνεργασία του Λ. Μαχαιρίτσα, αφού μοιράστηκε μαζί μας τη «Ρυτίδα» τη «Σαλώμη», τη «Μια πιτσιρίκα». Και ο ίδιος ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήρθε να την τιμήσει με την παρουσία του και απολάμβανε τη βραδιά.

Και θα σταθώ στο φινάλε. Γιατί όλοι μας αγωνιούσαμε και περιμέναμε. Ποιό; Μα φυσικά το «Aυτή η νύχτα μένει». Το τραγούδι που αποδίδει με το δικό της μοναδικό τρόπο, το τραγούδι που δικαιωματικά της ανήκει. Και φυσικά το ερμήνευσε, ξεσηκώνοντας όλους μας σε ένα παραλήρημα.

Η ερμηνεύτρια όμως δεν έμεινε εκεί. Μας το είπε άλλωστε: «Θα κόψετε φλέβες». Τελευταίο τραγούδι της βραδιάς άφησε το «βλέφαρό μου», το γλυκό νανούρισμα του Ν. Κυπουργού που μας συνέστησε ο Χρ. Αηδονίδης. Και ακούγοντάς την ήρθαν στο μυαλό μου τα εξής: «Η ζωή δεν μετριέται με τις ανάσες που παίρνεις, αλλά με τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα». Και η Παπίου μας το έκανε και είναι έτοιμη να το επαναλάβει την επόμενη και τελευταία Δευτέρα του Νοεμβρίου.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…