Να επιστρέψω στον πρώην μου; Γίνεται;

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Ο χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος, ακόμα κι αν ήσασταν το άτομο που ξεκίνησε το τέλος της σχέσης. Μια περίοδος μελαγχολίας και στεναχώριας είναι αναπόφευκτη, ειδικά αν είχατε χρόνια σχέση. Μην ασκείτε πίεση στον εαυτό σας για να επιστρέψετε στον πρώην σας και να προχωρήσετε πιο γρήγορα. Πάρτε τον χρόνο σας, εξετάστε τους λόγους παρακάτω και μετά πάρτε την μεγάλη για σας απόφαση.

Ο λόγος του χωρισμού.

Πόσο σοβαρή ήταν η αιτία του χωρισμού σας; Οι άνθρωποι χωρίζουν για πολλούς λόγους, μερικοί είναι πιο σοβαροί από κάποιους άλλους. Υπάρχουν λόγοι που είναι εύκολο να συγχωρεθούν, που είναι ασήμαντοι και απλά ξεσπάσατε. Εκεί αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία σε αυτήν τη σχέση. Αλλά, υπάρχουν και λόγοι που μπορεί να είναι υπερβολικά σοβαροί για να ξεπεραστούν. Αν είχατε σοβαρά προβλήματα θα πρέπει ίσως να προσπεράσετε και να συνεχίσετε.

Πόσος καιρός πέρασε μετά το χωρισμό.

Ο χρόνος θεραπεύει πολλά πράγματα και ενώ ένας χωρισμός μπορεί να φανεί σαν το τέλος του κόσμου, δεν είναι. Έτσι, αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έχετε χωρίσει, τόσο χαμηλότερες είναι οι πιθανότητες να είσαστε ξανά μαζί.

Πώς έληξε η σχέση.

Ο τρόπος με τον οποίο οι δύο σας φτάσατε τα πράγματα στο τέλος, θα επηρεάσει σημαντικά τις πιθανότητές στο να είστε και πάλι μαζί. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο φιλικά τελειώσατε τα πράγματα μεταξύ σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες της επανασύνδεσης.

Οι ενέργειες μετά τον χωρισμό.

Μερικοί άνθρωποι επηρεάζονται αρκετά από τα πράγματα που κάνουν οι πρώην όταν χωρίζουν. Πράγματα όπως η δέσμευση με μια νέα σχέση, ακόμη και για μια σύντομη περίοδο, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις πιθανότητες της επανασύνδεσης.

Σας συνδέουν πράγματα.

Όσο πιο βαθιά είχατε και σας είχε μέσα στην καρδιά του, τόσο πιο πιθανό είναι να λειτουργήσει η σχέση εάν επιστρέψετε. Για παράδειγμα, οι σύντροφοι που τους συνδέει ένα παιδί ή παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα ξαναβρούν μετά από μια διακοπή.

Συναίσθημα

Εάν υπάρχει ακόμα μια συναισθηματική φλόγα που καίει ανάμεσά σας, τότε ίσως έχετε ακόμα μια καλή ευκαιρία.

Είστε σε θέση να συγχωρείτε ο ένας τον άλλον

Αν είστε σε θέση να έχετε μια ειλικρινή συζήτηση και συγχωρείτε ο ένας τον άλλον, τότε αυτό είναι ένα πολύ θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της σχέσης σας.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr