Μύθος ή αλήθεια: Οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες

Συντάκτης: Flowmagazine

Συχνά τα ζευγάρια δεν συμφωνούν για το αν θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το καλοριφέρ ή όχι, καθώς ένας από τους δύο κρυώνει λίγο περισσότερο. Αυτός ο ένας είναι συνήθως γένους θηλυκού.

Μπορεί πολλοί να νομίζουν ότι πρόκειται για υπερβολική αντίδραση των γυναικών, ωστόσο η επιστήμη έρχεται να υποστηρίξει τις γυναίκες και να λύσει το μυστήριο.

Σύμφωνα με τη thesun.co.uk, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι σε όλο το ζωικό βασίλειο -τόσο σε θηλαστικά όσο και σε πτηνά- παρατηρείται το φαινόμενο τα θηλυκά να κρυώνουν περισσότερο από τα αρσενικά.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Global Ecology and Biogeography και εξηγεί πως αυτό συμβαίνειγια να παίρνει το ζευγάρι μια μικρή απόσταση και ο καθένας ξεχωριστά να ηρεμήσει. Είναι δηλαδή ένα «τέχνασμα» της φύσης για να προλαμβάνει τις εντάσεις και τις προστριβές.


Διαβάστε επίσης: Είναι το κρύο μεταδοτικό;


Μύθος ή αλήθεια: Οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες

Συγκεκριμένα, ο Δρ Eran Levin αναφέρει ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες αισθάνονται τη θερμοκρασία διαφορετικά. Αυτή η διαφορά στη θερμική αίσθηση δεν προέκυψε για να μαλώνουμε με τους συντρόφους μας για τον κλιματισμό, αλλά μάλλον το αντίθετο».

«Από εξελικτική άποψη, ο σκοπός είναι να κάνει ένα ζευγάρι να πάρει κάποια απόσταση, έτσι ώστε κάθε άτομο να μπορεί να απολαμβάνει λίγη γαλήνη και ηρεμία», προσθέτει στη συνέχεια.

Μάλιστα, τονίζει ότι «η μελέτη μας έδειξε πως το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό για τον άνθρωπο. Παρατηρείται μεταξύ πολλών ειδών πτηνών και θηλαστικών. Τα θηλυκά προτιμούν ένα πιο ζεστό περιβάλλον από τα αρσενικά και σε ορισμένες στιγμές αυτές οι προτιμήσεις προκαλούν διαχωρισμό μεταξύ των δύο φύλων».

Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι ο συγκεκριμένος διαχωρισμός μεταξύ αρσενικών και θηλυκών μειώνει τον ανταγωνισμό που υπάρχει για την εύρεση τροφής και κρατά μακριά τα αρσενικά που μπορεί να είναι επιθετικά και να θέτουν σε κίνδυνο τα μωρά.                       

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…