Μυστικά στη χρήση καθημερινών αντικειμένων (Μέρος I)

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Γνωρίζετε, όμως, ότι κάποια από αυτά έχουν και “μυστικές” χρήσεις;

Λαβές κατσαρόλας

Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, μπορεί να λερώσουμε τον πάγκο της κουζίνας ή ακόμα και τα συρτάρια.

Εάν έχετε δημιουργήσει ποτέ χάος βάζοντας μια κουτάλα σε μια κατσαρόλα με φαγητό και αφήνοντάς την κατόπιν στον πάγκο, τότε ιδού ένα σωτήριο τέχνασμα. Σχεδόν κάθε κατσαρόλα έχει μια τρύπα στη λαβή, όπου μπορείτε να ισορροπήσετε την κουτάλα, ώστε να αποφύγετε το λέρωμα του πάγκου και το καθάρισμα..

Take away κουτιά

Αυτά τα μικρά κουτιά από χαρτόνι που λαμβάνετε όταν παραγγέλνετε ασιατικό φαγητό μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλιώς.

Αντί να ξύσετε στο κάτω μέρος του κουτιού για το τελευταίο μακαρόνι, μπορείτε να ξεδιπλώσετε αυτά τα δοχεία και να τα χρησιμοποιήσετε ως πιάτα, εξοικονομώντας χρόνο από το πλύσιμο των πιάτων σας.

Θέση κεφαλής στα αυτοκίνητα

Σε περίπτωση που έχετε κάτσει στο αυτοκίνητο περιμένοντας κάποιον, τότε πιθανότητα έχετε “παίξει’” με τη θέση κεφαλής που είναι στο κάθισμα .Επομένως, ανακαλύψατε ένα παράξενο γεγονός: βγαίνουν αμέσως αν τις τραβήξετε. Αλλά γιατί θα αφαιρούσατε ένα προσκέφαλο;

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να το κάνετε: εάν παγιδευτείτε ποτέ σε ένα αυτοκίνητο, τότε αυτά τα αφαιρούμενα προσκέφαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σπάσουν ένα παράθυρο.

Αναψυκτικά

Υπάρχει κάτι πιο συνηθισμένο από ένα αναψυκτικό; Τραβάς, ανοίγεις το κουτί, πίνεις, ξεχνάς τα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτό ή έτσι νομίζουμε, μέχρι να μάθουμε το μυστικό που κρύβεται στο κουτάκι..

Λοιπόν, θα χαρείτε να ανακαλύψετε μια χρήση για τη μικρή τρύπα στην επιφάνειά του. Περάστε το καλαμάκι από τη μικρή αυτή οπή και δεν θα χρειαστεί να το μετακινήσετε ξανά. Αυτή η χρήση του το καθιστά πολύ πιο εύκολο στη διαχείριση.

Συρτάρι φούρνου

Όσο περισσότερο μαγειρεύετε, τόσο περισσότερα σκεύη, κατσαρόλες και ταψιά χρησιμοποιείται και τόσο περισσότερο χώρο χρειάζεστε για να τα αποθηκεύσετε. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να χρησιμοποιούν τα συρτάρια και τα ντουλάπια για τον σκοπό αυτό. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, γιατί κάτω από κάθε φούρνο υπάρχει ένα συρτάρι;

Ε, λοιπόν, σας έχω την απάντηση. Η χρήση του είναι διπλή. Όχι μόνο μπορείτε να αποθηκεύσετε εκεί κατσαρολικά σκεύη, αλλά το συρτάρι αυτό είχε ως πρώτη χρήση την τοποθέτηση του έτοιμου φαγητού που μόλις είχε βγει από τον φούρνο, ώστε να μην κρυώσει μέχρι το σερβίρισμα.

Σιδεράκια στα καρότσια αγορών

Όχι ότι πολλοί από εμάς έχουμε αφιερώσουμε χρόνο για να παρατηρήσουμε ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ και πώς είναι σχεδιασμένο.

Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που πολλοί από εμάς δεν έχουν προσέξει. Στα καρότσια υπάρχουν σιδεράκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν τις τσάντες από τις αγορές σας, και μάλιστα σε όρθια θέση εάν έχουν εύθραυστα αντικείμενα, ή για να εξοικονομήσετε χώρο σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε και άλλα πράγματα στο καρότσι σας

Δείγματα υφάσματος

Αυτά τα μικρά μπαλώματα που έρχονται με ένα νέο σετ ρούχων πόσο χρήσιμα είναι; Εάν σκίσετε τα ρούχα σας, θα έχετε αρκετό ύφασμα για να τα καλύψετε;

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό. Είναι ένα δείγμα υφάσματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το δοκιμάσετε στο πλυντήριο ή με ό,τι προϊόντα χρησιμοποιείτε για τα ρούχα σας. Πλύντε το δείγμα και δείτε πώς είναι μετά. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε αν είναι ασφαλές να πλύνετε τα καινούργια ρούχα σας με την ίδια διαδικασία.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.