Μυστικά για να μην πιάνει υγρασία το μπάνιο σας

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Το μπάνιο σε κάθε σπίτι, αποτελεί το σημείο, όπου πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί υγρασία.

Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και θα τους δούμε παρακάτω

 1. Όταν τελειώνουμε το μπάνιο μας ή το ντους καλό θα είναι να αφήνουμε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή κι αν έχουμε τη δυνατότητα να αφήνουμε για λίγη ώρα έναν ανεμιστήρα να λειτουργεί μέσα σ’ αυτό. Είναι ένας τρόπος να στεγνώσουμε τους τοίχους και το πάτωμα και να εμποδίσουμε την υγρασία να εμφανιστεί.
 1. Αν τώρα το μπάνιο μας εμφανίσει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας τότε ο αφυγραντήρας είναι η καλύτερη λύση. Θα μειωθεί η υγρασία και δεν θα έχουμε μούχλα. Είναι μια καλή επένδυση που θα μας γλυτώσει από πολλά και δαπανηρά προβλήματα.
 1. Μετά το μπάνιο ή το ντους, εάν έχουμε παπάκια στο μπάνιο, πρέπει να τα απλώνουμε για να στεγνώνουν
 1. Οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο θα πρέπει να απλώνονται αμέσως μετά και βέβαια μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο να τις αλλάζουμε.
 1. Αν έχουμε κουρτίνα στο μπάνιο μας θα πρέπει, για λίγα λεπτά, να την κρατάμε ανοιχτή για να φύγει η υγρασία της μπανιέρας. Βέβαια αμέσως μετά θα πρέπει να την κλείνουμε, ώστε να στεγνώνει και η ίδια η κουρτίνα.
 2. Η υγρασία που δημιουργείται στο μπάνιο έχει σαν συνέπεια τη δημιουργία δυσάρεστων οσμών. Για να τις αντιμετωπίσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυο υλικά που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, μαγειρική σόδα και ξύδι. Σε ένα βάζο βάλτε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα και τοποθετήστε το πάνω στον πάγκο, δίπλα στον νιπτήρα. Αυτό το μείγμα θα απορροφήσει κάθε μυρωδιά που υπάρχει στο μπάνιο.
 1. Εάν χρησιμοποιήσουμε ένα κερί σόγιας και το τοποθετήσουμε στο μπάνιο μας, γρήγορα θα αντιληφθούμε ότι, όταν το ανάβουμε, όλες οι μυρωδιές, ακόμα κι αυτή της μούχλας που δημιουργεί η υγρασία θα χαθούν.
 1. Το ίδιο αποτελεσματικά είναι και μερικά φυτά όπως η φτέρη και τα κρίνα. Αποτελούν μια φυσική λύση ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν αισθητικά το μπάνιο σας.
 1. Μετά το μπάνιο αποτελεσματικό επίσης στην αντιμετώπιση της υγρασίας είναι να σκουπίζουμε με στεγνό πανί όλες τις επιφάνειες.
 2. Ο καλός αερισμός του μπάνιου είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα εμφανιστεί υγρασία και δεν θα δούμε μούχλα σε’ αυτόν τον πολύ πολύ ιδιαίτερο χώρο του σπιτιού μας.
 1. Φτιάξτε μπουκαλάκια με έλαιο ευκαλύπτου, λεβάντας, δενδρολίβανου και αρωματίστε τον χώρο του μπάνιου. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε πουγκιά λεβάντας πάνω στο καλοριφέρ και να τα αφήσετε εκεί. Θα έχετε διπλό αποτέλεσμα. Θα εξαφανίσετε τις οσμές έχοντας υπέροχο άρωμα στο χώρο και συγχρόνως θα εξαφανίσετε κάθε ίχνος υγρασίας.
 1. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μικρό μπολ με ρύζι μέσα στο μπάνιο ώστε να απορροφηθεί η υγρασία.

Ελπίζουμε αυτές οι μικρές συμβουλές να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το δύσοσμο και ενοχλητικό πρόβλημα της υγρασίας στο μπάνιο σας.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr