Μύθοι και πραγματικότητα για την υγιεινή διατροφή

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Μύθοι και πραγματικότητα για την υγιεινή διατροφήAν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και δυσκολεύεστε, πρέπει να αποβάλλετε ορισμένες απόψεις που έχουν επικρατήσει σχετικά με όσα τρώτε. Η υγιεινή διατροφή δεν συνδυάζεται με ακρότητες και υπερβολές, αλλά σας ωφελεί με ήπιες μεθόδους. Για να τις εφαρμόσετε ξεπεράστε τους παρακάτω μύθους.

Μύθος

Για να φάτε υγιεινά θα πεινάσετε

Πραγματικότητα

Τρώγοντας γεύματα με τις σωστές διατροφικές ουσίες, είναι πιθανό να επιτύχετε υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης της γεύσης σας. Τα υγιή λιπαρά και οι άπαχες πρωτεΐνες ενεργοποιούν το σώμα σας του δίνουν μια αίσθηση της πληρότητας. Τα θρεπτικά σνακ, έχουν επίσης σημαντικό ρόλο καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο σώμα. Δεν σημαίνει λοιπόν πως θα πεινάσετε, αλλά ότι θα κάνετε τις ορθότερες επιλογές για τις θερμίδες που θα πάρετε.

Μύθος

Πρέπει να αποφύγετε τις «κακές» τροφές

Πραγματικότητα

Δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές. Στόχος είναι να γίνεστε πιο συνειδητοποιημένοι διατροφικά. Δείτε τις τροφές που καταναλώνετε ως ένα μέτρο για να αποτρέψετε μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Μύθοι και πραγματικότητα για την υγιεινή διατροφήΜύθος

Aν είναι υγιεινό δεν έχει ωραία γεύση

Πραγματικότητα

Σε περίπτωση που έχετε συνηθίσει σε διατροφή με πολλά λιπαρά και ζάχαρη, τότε έχετε «εκπαιδεύσει» τον οργανισμό σας σε αυτές τις γεύσεις και τις εξιδανικεύετε. Αντίστοιχα αν έχετε μάθει να τρώτε μόνο πολύσπορο ψωμί, το λευκό θα σας κακοφανεί. Ξεκινήστε να κάνετε μικρές και σταδιακές αλλαγές για να προσαρμόσετε τη γεύση σας.

Μύθος

Οι θρεπτικές τροφές είναι πιο ακριβές και για αυτό προτιμήστε τις λιγότερο υγιεινές τροφές

Πραγματικότητα

Τα μέτρια ποιοτικά φαγητά είναι και πιο φθηνά. Δεν είναι τυχαίο πως οι περιπτώσεις παχυσαρκίας συναντώνται κυρίως σε άτομα με μέτρια προς κακή οικονομική κατάσταση. Αξίζει όμως να προσέξετε και να δώσετε λίγα χρήματα περισσότερα τώρα, από το να πληρώνετε μακροπρόθεσμα επισκέψεις σε γιατρούς και αγωγές.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr