Μύθοι και πραγματικότητα για την αυτογνωσία

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Η αυτογνωσία προϋποθέτει να έχουμε καλή σχέση με τον εαυτό μας και, όπως κάθε σχέση που αξίζει, απαιτεί χρόνο, ενέργεια και καλή διάθεση για να καλλιεργηθεί. 

Αλήθεια εσείς πιστεύετε ότι γνωρίζετε τον εαυτό σας; Σε κλίμακα από 1 έως 10 πώς θα βαθμολογούσατε τη σχέση σας με τον εαυτό σας;

Η αυτογνωσία, όσο κι αν το πιστεύουμε λανθασμένα δεν είναι κάτι που προκύπτει αυτόματα. Δε σχετίζεται με την ηλικία μας, το επάγγελμά μας ή το μορφωτικό μας επίπεδο. Η αυτογνωσία προϋποθέτει να έχουμε καλή σχέση με τον εαυτό μας και, όπως κάθε σχέση που αξίζει, απαιτεί χρόνο, ενέργεια και καλή διάθεση για να καλλιεργηθεί. Εσείς πόσο χρόνο αφιερώνετε στον εαυτό σας;

Το να είμαστε συνεχώς απασχολημένοι ή το να κάνουμε παθητικά δραστηριότητες όπως π.χ. να βλέπουμε τηλεόραση ή να σκρολάρουμε στο κινητό μας δεν έχει να κάνει με χρόνο που αφιερώνουμε στον εαυτό μας. Η αυτογνωσία θέλει ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας όπου θα κάτσουμε, θα χαλαρώσουμε, θα στοχαστούμε, θα ονειρευτούμε, θα καταγράψουμε τις σκέψεις μας… 

Η αυτογνωσία είναι μία δυναμική διαδικασία. Όσο είμαστε ζωντανοί κι όσο οι συνθήκες αλλάζουν γύρω μας, τόσο κι ο εαυτός μας αλλάζει. Επομένως και η αυτογνωσία είναι μία δια βίου διαδικασία και ποτέ δε μπορούμε να πούμε «Τώρα τα ξέρω όλα για τον εαυτό μου». Πάντα η ζωή μπορεί να μας κάνει την έκπληξη και μαζί με αυτήν και ο εαυτός μας που ανακαλύπτει συνεχώς νέα όρια.

Επίσης πάντα υπάρχουν στοιχεία που δεν γνωρίζουμε για τον εαυτό μας, π.χ. Πληροφορίες που κρύβονται στο ασυνείδητο. Μπορεί να έχουμε φόβους που δεν ξέρουμε ότι έχουμε ή περιοριστικές πεποιθήσεις που δεν αναγνωρίζουμε συνειδητά. Ακόμα και προβλήματα υγείας μπορεί να αγνοούμε και να ανακαλύψουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, π.χ. αλλεργίες.

Όσο περισσότερο λοιπόν δουλεύουμε στην αυτογνωσία μας, τόσο το καλύτερο για εμάς. Μέσω της αυτογνωσίας εξασφαλίζουμε ότι παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις στη ζωή μας και ότι ζούμε σε αρμονία με τον εαυτό μας, άρα οδηγούμαστε στην ευτυχία. 

Αν για εσάς είναι σημαντικός στόχος η ευτυχία μέσω της αυτογνωσίας, επενδύστε στην εκπαίδευση για να τον κατακτήσετε. Στο νέο κύκλο σεμιναρίων του Believe in You θα δείτε πώς σε 4 βήματα μπορείτε να οδηγηθείτε από την αυτογνωσία στην αυτοβελτίωση και από μια ζωή με φόβους και αρνητικά συναισθήματα σε μια ζωή πληρότητας και αρμονίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε το link

https://www.believeinyou.gr/seminars_jun_jul21


Bio Εύη Ξυραφά

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας. Δημιουργός του Believe In You, που διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106128281, 6974781051

Websitehttp://www.believeinyou.gr/

Email: info@believeinyou.gr

Facebook: https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr

Skype: evi_xyrafa

Βιβλίο: “Θέλω Πιστεύω Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής”

Αν ενδιαφέρεστε για ατομικές συναντήσεις coaching από κοντά, τηλεφωνικά ή μέσω skype, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να σας βοηθήσω σε κάθε βήμα!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…