Μυστικά καθαριότητας

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Μυστικά καθαριότηταςΔιάφορα προβλήματα ανακύπτουν στις οικιακές σας εργασίες και ενδεχομένως απορίες που αφορούν για παράδειγμα τον τρόπο απομάκρυνσης δύσκολων λεκέδων. Εμείς «ξετρυπώνουμε» μυστικά καθαριότητας για εσάς, δίνοντας σας λύσεις. Δεν χρειάζεται πλέον να σπάτε το κεφάλι σας για το πώς θα απομακρύνετε δυσάρεστες μυρωδιές από το στρώμα σας ή πώς να αφαιρέσετε σημάδια από στυλό. Διαβάστε και εφαρμόστε τα μυστικά μας… Να παραμείνουν όμως μεταξύ μας… Σουτ!

Απομάκρυνση λεκέδων

Εάν θέλετε να απομακρύνετε μία επίμονη βρωμιά από την επιφάνεια του χαλιού σας, φτιάξτε ένα διάλυμα που θα αποτελείται από τα εξής συστατικά:

  • ¼ φλιτζανιού σκόνη βόρακα και
  • 1 κουταλιά υγρού απορρυπαντικού σε 1 λίτρο ζεστό νερό.

Τρίψτε το χαλί με το μείγμα αυτό, ξεβγάλτε το με νερό και ξανατρίψτε με σκέτο ζεστό νερό.

Συντήρηση ξύλινων αντικειμένων

Για την περιποίηση των ξύλινων κοσμημάτων σας και γενικά μικροαντικειμένων αυτού του υλικού όπως είναι τα κομπολόγια, καθαρίστε τα αρχικά με ένα νωπό μαλακό πανί τύπου σαμουά. Κατόπιν, γυαλίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, τρίβοντας τα καλά και σκουπίστε τα πάλι με το μαλακό πανί.

Ανεξίτηλα…σημάδια

Κάποιες φορές η έμπνευση σάς συνεπαίρνει και δεν μπορείτε να ελέγξετε το χέρι σας…με αποτέλεσμα να αποτυπώνετε τις σκέψεις σας με το στυλό όχι μόνο στο χαρτί αλλά και σε διάφορες άλλες επιφάνειες. Μην χάνετε τον οίστρο σας για τέτοια θέματα! Ψεκάστε την επιφάνεια με λακ μαλλιών και μετά σκουπίστε την.

Δημιουργήστε ζευγαράκια!

Έχετε πρόβλημα με εκείνα τα ρούχα και παπούτσια που είναι… ζευγάρι; Εάν θέλετε να σταματήσετε να αγχώνεστε για το πού είναι το ένα και πού είναι το άλλο, δοκιμάστε την ακόλουθη λύση. Τα γάντια, τα παπούτσια ακόμα και οι κάλτσες σας μπορούν επιτέλους να ενωθούν και να μην βιώνουν άλλη μοναξιά με ένα μανταλάκι!

Δώστε ένα τέλος στο ψάρεμα του φελλού

Σε περίπτωση που έχετε κουραστεί να «ψαρεύετε» κομμάτια φελλού από το μπουκάλι του κρασιού σας, κάντε αυτό. Τυλίξτε τον φελλό με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Έτσι, δεν θα υπάρχει πια φόβος να πέφτουν τα τρίμματά του μέσα στο μπουκάλι.

Στρώμα που μοσχομυρίζει

Πώς μπορεί κανείς να απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές από το στρώμα του; Ρίξτε σε όλη την επιφάνεια του στρώματος μαγειρική σόδα, αφήστε την να δράσει για 24 ώρες. Τέλος, αφαιρέστε την με την ηλεκτρική σας σκούπα.

Η λύση του γόρδιου δεσμού

Ένας σφιχτά δεμένος κόμπος σάς κάνει τη ζωή δύσκολη. Την στιγμή που παλεύετε να τον λύσετε, ρίξτε του κορν φλάουρ.

Το σωστό διάλυμα

Γνωρίζατε ότι όσο πιο ζεστό είναι το νερό τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το διάλυμα της χλωρίνης που θα χρησιμοποιήσετε;

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…