Μυστικά για όμορφες χειμωνιάτικες φωτογραφίες

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Μυστικά για όμορφες χειμωνιάτικες φωτογραφίεςΗ περίοδος του χειμώνα, έχει ως αποτέλεσμα και τις ανάλογες καιρικές συνθήκες. Χιόνι, βροχή, συννεφιά είναι μερικοί παράγοντες που σίγουρα θα συναντήσετε. Όλα αυτά κάνουν δυσκολότερη τη λήψη μιας καλής φωτογραφίας. Συγκεκριμένα, οι αντανακλάσεις του ήλιου σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και την υγρασία, μπορεί να μην προκαλέσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο στη φωτογραφία όσο και στη μηχανή. Ας δούμε ορισμένα μυστικά για χειμωνιάτικες φωτογραφίες.

Κατάλληλος εξοπλισμός

Υπάρχουν αρκετά προστατευτικά για τη φωτογραφική σας μηχανή, που κρίνονται απαραίτητα σε δύσκολα περιβάλλοντα. Επίσης, οι φωτογραφίσεις στο κρύο επιβάλουν να κουβαλάτε μαζί πλήρως φορτισμένες μπαταρίες, καθώς αλλάζοντάς κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβες στη μηχανή. Εκτός αυτών καλό θα ήταν να φοράτε γάντια αλλά και να καθαρίζετε συχνά το φακό.

Ισορροπία λευκού

Η ισορροπία λευκού χρησιμοποιείται για την προσαρμογή χρωμάτων, για να διασφαλίζεται το γεγονός ότι τα λευκά αντικείμενα θα εμφανίζονται λευκά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα σε φωτογραφίσεις με αρκετό χιόνι και έντονο φως, καθώς ο φακός δύσκολα τα ισορροπεί με συνέπεια να υπάρχει ένα γαλαζωπό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, κάντε τις ανάλογες ρυθμίσεις στη μηχανή σας για την ισορροπία λευκού.

Μυστικά για όμορφες χειμωνιάτικες φωτογραφίεςΣκεφθείτε σαν καλλιτέχνες

Αν είστε φυσιολάτρες θα σας είναι αρκετά εύκολο. Προσπαθήστε να αποθανατίσετε σκηνές με έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Για παράδειγμα δείτε το πράσινο να ξεπηδά μέσα από ένα βουνό χιονιού ή ζώα να στέκονται στη μέση ενός χιονισμένου τοπίου και τραβήξτε φωτογραφία. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ όμορφο.

Συννεφιά

Όπως ήδη αναφέραμε μπορεί να δράσει άσχημα για τις φωτογραφίες σας και να τις κάνει πολύ βαρετές και ανούσιες. Για το λόγο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρες φλας για όλες σας τις φωτογραφίες. Σε συνδυασμό με το διάχυτο φως από τα κενά που κάνουν τα σύννεφα, οι λήψεις σας θα γίνουν θεαματικές.

Ώρες

Προτιμήστε να βγάλετε φωτογραφίες κοντά στο ξημέρωμα ή κοντά στη δύση του ήλιου. Το φως του ήλιου αυτές τις στιγμές δίνει μοναδικές ευκαιρίες για όμορφα πλάνα, λόγω των αντανακλάσεων και των χρωμάτων.

Μυστικά για όμορφες χειμωνιάτικες φωτογραφίεςΣτο Χιόνι

  • Κατά τη διάρκεια έντονης χιονόπτωσης, είναι ευκαιρία για καλές φωτογραφίες. Αποθανατίστε τη στιγμή καθώς το περιβάλλον του χιονιού προσφέρετε για αναπάντεχες και πρωτότυπες πόζες.
  • Μην σας αποθαρρύνει το χιόνι. Η δυνατότητα λήψης καρέ όσο πέφτει το χιόνι, μπορεί να προκαλέσει θεαματικές φωτογραφίες. Κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, μπορείτε να εστιάσετε σε ένα θέμα στο παρασκήνιο με τις νιφάδες που πέφτουν να δίνουν έναν τόνο ειδικού εφέ στο πλάνο σας.
  • Εκμεταλλευτείτε τη χιονόπτωση και τις έντονες αντανακλάσεις φωτογραφίζοντας συνεχόμενα καρέ. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να τραβήξετε εύκολα φωτογραφίες με έντονη δράση όπως την κίνηση ενός σκιέρ ή πλάνα κατά τη διάρκεια χιονοπόλεμου.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr